VER.İŞTİRAKLİ YERDE KAMULAŞTIRMA -2-

9 yıl 1 ay önce #3654 Yazan: eskijaloncu
"VER.İŞTİRAKLİ YERDE KAMULAŞTIRMA" başlığı altında sorduğum sorunun cevabını Gürsel Hocanın Kamulaştırma ile ilgili Kısa Yorumları arasında buldum. Teşekkürlerimle

1. İştirakli Payın Kamulaştırılması
İştirak halinde malik olunan taşınmaz malın tamamının ya a bir kısmının kamulaştırılması halinde, bütün paydaşların aynı anda ferağ vermeleri zorunlu olmadığından paydaşlardan birinin başvurması halinde iştirak hali bozularak, onun payının, kamulaştıran idareye satışının yapılması gerekmektedir (TKGM.Gn.1467).
Ferağ vermeyen iştirakçilerin paylarının ise yine iştirak halinde bırakılması gerekir

Denilmektedir.

Ancak 1467 sayılı genelgenin 4.Maddesinde

"4- İştirak halinde mülkiyet olarak; tasarruf edilen taşınmaz malların kamulaştırılması;
Bilindiği gibi; Medeni Kanunun 633 ncu maddesine göre, kamulaştırma kararının kesinleşmesi ile taşınmaz malın mülkiyeti, kamulaştırmayı yapan idareye geçmekte ve maliklerin hakları bedele dönüşmektedir.
Bu nedenle iştirak halinde malik olunan taşınmaz malın tamamının yada bir kısmının kamulaştırılması halinde, bütün paydaşların aynı anda ferağ vermeleri zorunlu olmadığından paydaşlardan birinin başvurusu halinde iştirak hali bozularak, onun payının kamulaştıran idareye satışının yapılması gerekmektedir.

Genelge ile yorum arasında bir farklılık var gibi. Hocamın bu konudaki yorumunu alabilirsem sevinirim. Tekrar emeğiniz ve yardımlarınız için tüm dostlara teşekkürler.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.047 saniye
Geliştiren: Kunena Forum