Belediye ipotek

6 yıl 9 ay önce #6708 Yazan: ybirinci
Babam ve diğer hissedarlara ait taşınmaz, daha önce Belediye olan ancak 5747 Sayılı Kanunla kapatılan İlçe Belediyesinin Encümenlik Kararına istinaden 29.09.1994 tarihinde tevhid, terk ve ifraz işlemi sonucunda 20 dönümlük Tarla vasıflı taşınmazın 2867 m2 lik kısmı Yeşil Alan, 2300 m2 lik kısmı Yol olarak terk kayıt ve tescil ettirilmiş, ifraz işlemine istinaden arsalarımız üzerine Devlet Bayındırlık Birim Fiyatı üzerinden tespit edilen o günkü bedel olan yüzyetmişmilyon lira Yol ve Su tesisi keşif bedelindeki işleri yapmak üzere 1 yıl içinde yaptırılmasına, bu işlerin masrafı karşılığı olarak 1 adet parsele İPOTEK KONULMASINA karar verilmişti.
Yukarıda da izah ettiğim üzere yaklaşık olarak 5 dönüm yer İlçe Belediyesine bedelsiz olarak yeşil alan ve yol olarak terk etmemize rağmen Yol ve Su tesisi keşif bedeli adı altında bir bedelin tarafımıza tahakkuk ettirilmesi ve bir arsamıza İpotek konulması yasal mıdır? Kanunsuz olarak düşündügümüz bu durum icin ne yapılmalıdır? Bu duruma benzer mahkeme kararı sizde mevcut mudur?
Sorum vesilesiyle bizlere böyle bir imkan sağladığınız ve bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 8 ay önce #6743 Yazan: mbeyaz
Sn. "ybirinci" dikkatine;

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun 86 ve 88.maddeleri gereğince böyle bir harcamalara katılma payı tahakkuk ettirilmesi mümkündür. Daha önce yola ve parka terk yapmış olmak bu harcamalara katılmaktan muafiyeti gerektirmez. Böyle bir muafiyet ya da istisna yoktur. Metin BEYAZ

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.061 saniye
Geliştiren: Kunena Forum