Mirasın intikali hakkında önemli hususlar yardımcı olur musunuz?

7 yıl 2 hafta önce #6480 Yazan: soul324
Merhaba, merak ettiğim bir takım konular var. Eğer her birine ayrı ayrı net cevap verebilirseniz aydınlanmış olacağım ve size teşekkür edeceğim. Sorularım:

1) Miras intikal işleminde 27 ocak 2009 tarihi itibariyle binde 9 oranında alınan tapu harcının kaldırıldığı ve mirasın intikalinde tapu harcı ödemeyeceğimiz doğru mudur?

2) Babamı 1993 senesinde kaybettik oturduğumuz ev anneme ve bana miras kaldı kardeşim de yok. Babam 1993 senesinde rahmetli olduktan hemen sonra annem, Sulh Hukuk Mahkemesine başvurup veraset ilamını aldı, ardından 3 sene düzenli ve eksiksiz veraset ve intikal vergisini ödedi. Fakat 1993 yılından beri daireyi üzerimize almadık. Tapu hala babamın üzerine kayıtlı. Şimdi daireyi üzerimize almak istersek herhangi bir sorun olur mu?

3) Miras intikali yapılıp tapu senedi tescil edildiğinde, tapu senedinde bana ve anneme ait pay oranları yazar mı? Tapu senedinde gayrimenkulün miras kaldığı bilgisi yazıyor mu? Yazmıyorsa evin miras kaldığını nasıl kanıtlarım?

4) Miras kalan evin tapusu üzerimize intikal ederken evin değeri hangi değer üzerinden tescil ediliyor? Her yıl ödediğimiz 260TL civarı emlak vergisi değeri üzerinden mi, yoksa piyasa güncel ev fiyatları üzerinden mi?

5) Miras kalan evin tapusunu üzerimize alırsak yılda 20TL civarı zamlanan her yıl ödediğimiz 260TL civarındaki emlak vergisini her yıl çok daha fazla mı ödemek zorunda kalacağız, yoksa evi üzerimize alsak bile yine her yıl 260TL rakama yakın ödediğimiz tutarı ödemeye devam mı edeceğiz?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.049 saniye
Geliştiren: Kunena Forum