DAVALIYKEN KESİNLEŞEREK TESCİL OLAN PARSELLER

8 yıl 8 ay önce #4581 Yazan: fhekimoglu
Sayın Üstadım,
Kadastro tespiti 2009 Şubat ayında yapılan pasellere bilgilendirme ilanında Kadastro Mahkemesi nezdinde 13.5.2009 da dava açılıyor. Mahkeme parsellere ait tutanak ve krokileri müdürlükten 22.5.2009 da istiyor ancak müdürlük bilgilendirme askısında olduğu gerekçesiyle belgeleri göndermeyip 4.6.2009 tarihinde ölçülmedik parsel kalmadığına dair tutanağı tutuyor ve köyü davalı parsellerle birlikte 5.6.2009 da kesin askıya alıyor.7.7.2009 da çalışmalar kesinleşiyor. Müdürlük mahkemeye ilan süresi içinde açılan dava olup olmadığını soruyor. Mahkeme de gönderiyor ancak sadece kesin askı ilan tarihi içinde açılan davaları gönderiyor. 13.5.2009 da açılan dava hakkında yeniden bilgi vermiyor. Müdürlük de bu 13.5.2009 da davalı olan parsellerle birlikte (ilan süresi içinde davalı olanlar hariç) köyü kesinleştirerek tescil ediyor. Mahkemenin 19.6.2009 tarihli kararında itirazın kadastro komisyonunca görüşülmesi diyerek hüküm kuruyor. Karar 2011 de kesinleşerek 2015 de gereği için müdürlüğe gönderiliyor.Müdürlüğün ne yapması gerekir. Komisyonun görev ve yetki süresi doldu denilerek davacıya yeni bir yargı yolu mu önermeli. yoksa komisyon incelem yapabilir mi? Ne yapılması gerektiği hakkında değerli grüşlerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 7 ay önce #4602 Yazan: mbeyaz
Sn. "fhekimoglu" dikkatine;

Müdürlüğün yaptığı uygulama doğrudur. Bilgilendirme ilânında dava açıldığına göre bunu teknisyenliğin çalışmalarına itiraz olarak değerlendirmek gerekir, davalı sayılmaz. Bu nedenle itiraz hükümlerini işletmek gerekir. Zaten mahkeme de durumun farkına varmış ki, komisyon karar versin demiştir.

Komisyon görev süresinin dolması söz konusu değildir. Karar verme zorunluluğu doğdukça komisyon her zaman karar verebilir. Nitekim burada da kadastro komisyonu toplanıp karar vermeli ve buna göre tek parsele yönelik askıya çıkarmalıdır. Yine dava açıldığı takdirde bu kez mahkemeye gönderilmelidir. Metin BEYAZ
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: hkocak, bedrettin toy, çavuş55, fhekimoglu

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.048 saniye
Geliştiren: Kunena Forum