GERİ DÖNÜŞÜM VE YENİ UYGULAMA

8 yıl 4 ay önce #4868 Yazan: aSiCoCuqq
Sn.hocam;
1.sorum-18.madde uygulaması idare mahkemesi tarafından iptal edilip kadastro parsellerine dönüş kararı verdi. Geri dönüşüm cetveli hazırlandı ama kadastro müdürlüğü aynı anda yeni 18.madde uygulaması yapılması gerektiğinden dolayı dosyayı geri çevirdi. İzlenecek yol nedir?
2.sorum- 6360 sayılı yasa kapsamında kapanan belediye sınırlarında imadan önce yapılan yapının cins değişikliği işleminde muhtardan imar öncesi yapıldığına dair yazı ve fen-sağlık kurallarına uygun görüşü almak yeterli mi? Yoksa bina ruhsatlandırılmalı mı?Çok teşekkür ederim.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 4 ay önce - 8 yıl 4 ay önce #4887 Yazan: hkocak
Sn. "aSiCoCuqq" dikkatine;

18 uygulaması iptal edildiğinde geri dönüşümün yapılması zorunlu ancak yeni bir uygulama yapılması zorunlu değildir... Hal böyle olmasına karşın Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün yeni bir uygulamayı da zorunlu tutan talimatı bulunmaktadır. (07.04.2011 tarihli ve 2645 sayılı talimat).

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün bu talimatının amacı, zemindeki oluşumlar nedeniyle fiilen geri dönüşümün yapılamamasıdır... Talep reddedilmesi halinde, belediye yargıya gittiğinde dava belediye lehine sonuçlanmaktadır. .. Ama Zeminde yeni oluşumlar varsa, geri dönüşüm yapmak fiilen mümkün olamayacağından yeni bir uygulamanın da yapılması daha iyi olur... Zeminde oluşum yoksa zaten yeni bir uygulamayı da istemek doğru değildir. Sitenin "MAKALELER" kategorisi "İMAR" sayfasında "PARSELASYONUN İPTALİ VE GERİ DÖNÜŞÜM" başlıklı bir makale bulunmaktadır. Onu okumanızı öneririm. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: surveyor

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 1 ay önce #5262 Yazan: yusuf evran
Hocam geri dönüşümün Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün 07.04.2011 tarihli ve 2645 sayılı talimatına istinaden tekrar imar uygulaması yapılması şartı ile yapılabileceğini belirtmişsiniz. Bizim elimizde şuan geri dönüşüm yapılması gereken iki ayrı bölge var. Bunlardan ilki nasıl yapıldıysa tarımsal alanda uygulama yapılması nedeniyle iptal edilmiş, diğerinde ise imar planı (1/25000,1/5000 ve 1/1000) ile birilikte uygulamanın iptali söz konusu. ilk bölgede imar planı olmaması ve bölgenin tarımsal alan olması (tarımsal alan dışına çıkarılması mümkün değil) nedeniyle tekrar uygulamaya alınması mümkün değil. ikinci bölgede ise hem turizm bölgesinde kalması hemde arkeolojik sit te kalması nedeniyle koruma planlarının yapılmasının gerekmektedir. Hal böyle olunca ikinci bölgede 18.madde uygulaması yapılması sürecinin çok uzun olmasından dolayı mahkeme kararının uygulamasının gecikeceğinden her iki bölgede tekrardan bir uygulama yapılması mümkün değil. Yani iki bölgede de plan yok. bu durumda geri dönüşüm işlemi kendi başına tekrar uygulama yapılmadan tapu kütüğüne tescil edilemez mi?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.074 saniye
Geliştiren: Kunena Forum