KAMULAŞTIRMADA YENİ PARSEL NUMARASI

8 yıl 1 saat önce #5646 Yazan: menderes_akin
MERHABALAR 2011 YILINDA ÜZERİME KAYITLI OLAN 10.600 METRE KARELİK BİR ARSA İÇİN 380 METREKARELİK KISMI KAMULAŞTIRMA İÇİN BİZE DAVA AÇILDI ( YOL GEÇECEK ), 2011 YILLINDA TAPUYA İFRAZ İÇİN KARAYOLLARI EVRAK GÖNDERMİŞ FAKAT TAPU BUNU UYGULAMAMIŞTIR. 2014 DAVA SONUÇLANIP TEKRARDAN TAPUYA YAZI GÖNDERİLMİŞ YİNEDE İŞLEME KOYMAMIŞLAR. VE BU SIRADA BİZ GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ İÇİN PROJE BAŞVURUSU YAPTIK, ŞİMDİ HERŞEYİMİZ ONAYLANDI FAKAT ARAZİ ÜZERİNE KAMULAŞTIRMA OLDUĞU İÇİN TIKANDIK, KAMULAŞTIRMAYI KALDIRMAK KOLAY FAKAT KALDIRILIRKEN PARSEL NUMARASINI DEĞİŞTİRECEKLERİNİ SÖYLÜYORLAR. FAKAT BİZİM TEDAŞ LA VE İMARDA YAPTIĞIMIZ TÜM ÇALIŞMA ESKİ PARSEL NUMARASI ÜZERİNE. SİZDEN ŞUNU SORMAK İSTİYORUM. ZATEN BİZİ MAĞDUR EDEN BU TAPU, ADA VE PARSEL NUMARASINI AYNI BIRAKARAK İFRAZ EDEBİLİRMİ? KONU ÇOK ÖNEMLİ SİZDEN CEVAP BEKLİYORUM. SAYGILARIMLA.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 11 ay önce #5677 Yazan: serkanoz
Sayın menderes_akin dikkatine..
Bahsettiğiniz taşınmazın bir kısmı, 2014 yılında mahkeme kararı sonucunda kamulaştırmaya uğradığı, fakat taşınmazın tescil işlemlerinin tamamlanmamış olması sebebiyle, mağduriyetiniz bulunmaktadır. Tescil işlemleri esnasında parsel numarası değişeceğinden, hazırlatmış olduğunuz projelerde de güncelleme yapılması gerekir. Ancak burada mahkeme kararına göre tescil işlemlerini geciktiren kurumların eksikliği bulunmakta olup, kamulaştırma esnasında ifraz sonucu oluşan parsellerden kendinize kalacak olan parsele eski parsel numarasının aynısı, kamulaştıran idareye kalacak parsele de yeni parsel numarası verildiğinde sorununuz çözülebilir.
Bir ikinci yol olarak da, kamulaştırma sonucunda kendinize kalacak taşınmazın parsel numarası değiştirildiğinde, ilgili tapu müdürlüğünden kamulaştırma nedeniyle 31/b şerhinin terkini esnasında yapılan kamulaştırma sebebiylee parsel numarasının değiştiğine dair resmi yazı alıp, ilgili kurumlara verdiğinizde bu kurumlar da konuya, olumlu olarak bakarlarsa sorun çözülebilir.
Bilginize...

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.059 saniye
Geliştiren: Kunena Forum