Görevsizlik ve Davanın Açılmamış sayılması

7 yıl 8 ay önce #5973 Yazan: çavuş55
Sayın Üstat Gürsel Öcal DÖRTGÖZ bey: Köyde Kadastro İşlemleri tamamlanıp Askı ilanında Kadastro Mahkemesine 30 günlük sürede Taşınmazımızın ön tarafından 30m2 köy yoluna terk yapıldığından bahisle Adına tespit yapılan (Örnek:213 Ada 3 parsel) İlgili şahıs (ölü) mirasçıları tarafından dava açılmış Kadastro Mahkemesi Köy Yoluna yapılan vaki itirazdan dolayı Görevsizlik kararı vererek Asliye Hukuk Mahkemesine Dosyayı Tevdi ettiği anlaşılmış Dava açan mirasçılarda Davayı takip etmediklerinden Davanın Açılmamış sayılmasına şeklinde karar vermiştir;
Söz konu Karar Tapu Müdürlüğüne bu şekilde Kadastro Tutanakları ile birlikte gönderilirse; Süreç ne şekilde işlemesi gerekir? (Tescil Yönünden karar verilmediğinden karar verilmesi için İlgililerinin Mahkemeye Talepte bulunmaları düşünülmekte)
1- Askı ilanında itiraz edildiğinden Asliye Hukuk Mahkemesinin Davanın Açılmamış sayılmasına şeklindeki karar ile (ölü) Malik adına Tescil Yapılabilir mi? Davanın Açılmamış sayılması Tespit gibi tesciline anlamında düşünülebilinir mi?
2- Söz konusu parsel Kadastro Müdürlüğü tarafından 30 günlük Askı ilanına alınması gerekir mi?
Sayın Üstat cevabınıza (Görüşünüze) şimdiden teşekkür ederim.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 6 ay önce #6124 Yazan: çavuş55
Sayın üstat lütfen bir görüş veya önerinizi bekliyoruz. Teşekkürler.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 6 ay önce #6126 Yazan: mbeyaz
Sn. "çavuş55" dikkatine;

Davanın Asliye Hukuk Mahkemesince açılmış sayılmasına karar verilmesi nedeniyle "tespit gibi tescil" işlemi yapılmalıdır. Bu da köy yolunun kesinleşmesi demektir. Terk yapıldığı belirtilen tutanak da o şekilde kesinleşir.

Askı ilânına alınmasına gerek yoktur. Çünkü; daha önce askısı yapılmıştır. Eğer tutanakta tespit yapılmamış boş bırakılmış olsaydı, askı ilânı yapılması gerekirdi. Metin BEYAZ
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: çavuş55

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.095 saniye
Geliştiren: Kunena Forum