HÜKMEN ORMAN OLAN PARSELİN 2 B YE ÇIKARTILMASI

7 yıl 3 ay önce #6343 Yazan: Ciftci
SAYIN ÜSTADIM; 12.04.1956 Tarihinde geçen kadastro ile taşınmaz vatandaş adına tescil ediliyor. bu tescile ilan süresinde orman idaresi tarafından buranın orman olduğu gerekçesi ile Gezici Arazi Kadastrosu Mahkemesinde itiraz ediliyor. Mahkeme tarafından Ziraat vekaletine yazı yazılarak dava konusu yerin orman olup olmadığı soruluyor. Gelen cevapta burasının orman olduğu belirtilince mahkeme tarafından dava konusu yerin olman olduğu gerekçesi ile tespitin iptali ile orman vasfı ile hazine adına tesciline karar veriliyor. Taşınmazlara ilişkin hava fotoğrafları incelendiğinde açık alan olduğu net bir şekilde görülmektedir. Hatta başka şahıslara ait taşınmaza sınır olan tapulu araziler dahi bulunmaktadır. Vatandaş adına tapulu olması gereken bir yer sırf Ziraat Vekaletinin yazısı doğrultusunda orman olarak tescil ediliyor.
6292 sayılı 2B yasası ile bu tür taşınmazların vatandaş adına tescil edilip edilemeyeceği, tescil edilebilir ise nasıl bir yol izleneceği hususunda bilgilerinize ihtiyacımız bulunmaktadır.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 3 ay önce - 7 yıl 3 ay önce #6356 Yazan: hkocak
Sn "Ciftci" dikkatine;

Bahsettyiğiniz yer "orman" vasfıyla tescilli. Üzerinde ağaç yok diyorsunuz, ağaç olmasa da bir yerin yalnızca toprağının cinsi bile o yerin orman sayılması için yeterli sebeptir. O nedenle de o yerin "orman" vasfı ile olan tescilini sorgulamak doğru olmaz.

O yerin 6292 sayılı Kanun kapsamında vatandaş adına tescil edilebilmesi için;

Öncelikle Orman Kanununun 2/B maddesi gereğince (31.12.1981 tarihinden önce orman vasfını yitirmiş olduğu gerekçesiyle) orman dışına çıkarılması gerekir.

5831 sayılı Kanun gereğincekullanım kadastrosu yapılıp, kullanıcısının belirlenmesi gerekir.

Bu aşamadan sonra da, kullanıcı "hak sahibi" olduğu iddiasıyla Defterdarlı ya da mal müdürlüğüne başvurması gerekir. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: çavuş55

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.059 saniye
Geliştiren: Kunena Forum