Mükerrer Kadastro

7 yıl 2 ay önce #6361 Yazan: çavuş55
Sayın üstat Hüseyin KOÇAK Bey: Kadastro Müdürlüğü tarafından Mükerrer kadastro olduğu belirtilen Köy Sınırları içerisinde 1976 yılında Senetsizden Belediye ye tespit yapılan 1728 Parsel, 1981 yılında Şehir Kadastrosu ile Yine aynı Belediye adına 80 Ada 4-5 Muhtelif parseller olarak tespit yapılmış olup kısmen Köy hudutlarındaki parselle mükerrerlik arz etmektedir. (Belediye hudutları içerisindeki parseller Encümen kararı ile Vatandaşlara satılmış) Tapu Müdürlüğü tarafından İlgililerine 7201 Sayılı Tebligat kanunu Hükümlerine göre tebligatları yapılmış ve ilgilileri tarafından Hukuk Mahkemesine Dava açılmıştır.
***Mahkeme devam ederken Belediye Köy Hudutlarında bulunan 1728 parselinin iptalini isteyebilir mi? Şayet İptalini Mahkemeden veya Tapu Müdürlüğünden isterse Meclis/Encümen kararının hangisini alınması (ibraz edilmesi) gerekir. Bu kararlarda getirilirse Kadastro Müdürlüğü ve Tapu Müdürlüğü Hangi yolları izlemesi gerekir. Bu konudaki görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 1 ay önce #6388 Yazan: hkocak
Sn. "çavuş55" dikkatine;

Dava devam ederken, idari yoldan işlem yapılmasının doğru olmadığını, davanın sonuçlanmasını beklemek gerektiğini düşünüyorum. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: çavuş55, surveyor

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 1 ay önce #6401 Yazan: çavuş55
Üstadım cevabınız için teşekkür ederim: Şayet Mahkemede Belediye Köy Hudutlarında bulunan 1728 parselinin mükerrerliğini kabul ederek Şehir Kadastrosunda yapılan tespitlerin doğru olduğunu bu nedenle 1728 parselin iptalini ister ve bu şekilde mahkeme kararı çıkar ise Kadastro Müdürlüğü ve Tapu Müdürlüğü Hangi yolları izlemesi gerekir?
**Meclis/Encümen kararının alınması (ibraz edilmesi) gerekir mi? Parselin Tapu Kütüğünden terkini için Kadastro Müdürlüğü tarafından Değişiklik beyannamesi tanzim edilmesi gerekir mi? Bu konudaki görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 1 ay önce #6406 Yazan: hkocak
Sn. "çavuş55" dikkatine;

Anayasa'nın 138'inci maddesi gereğince Mahkeme kararının infazı zorunludur. Ayrıca bir encümen kararına gerek yoktur. Yapılacak işlemin teknik boyutu olduğundan kadastro müdürlüğü tarafından tescil bildiriminin düzenlenmesi gerekir... Ama acele etmeyin hele bir karar çıksın sonra işleme geçin. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: çavuş55

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.062 saniye
Geliştiren: Kunena Forum