Trafo yerinin belediye adına tescili

6 yıl 10 ay önce #6515 Yazan: vefa harita
3194/15 ve 16 uygulamasında trafo yerinin belediyesi adına tescili mümkünmüdür ?
iki taşınmazımız birleşerek a parseli oluyor, A imar yoluna terk , B arsa ve C trafo yeri olarak ifraz işleminde encümen kararı şu şekilde alınmış :
"... ve .... parsellerin "a" olarak birleştirilmesinden sonra imar yoluna isabet eden krokide "A" ile gösterilen kısmının bedelsiz olarak yola terki ve Meri imar planında teknik altyapı alanı olarak önerilen alanda kalan "C" ile gösterilen kısmın
.....Belediyesi, Uygulama İmar Planı , plan notları C-11 ;
" Parsellerin imar planına göre kamu kullanımında kalan, yada imar uygulaması sonrasında kamu ortaklığı payı kapsamında ayrılan kısımları, ilgili kuruma yada belediye lehine terkedilmeden inşaat ruhsatı verilemez."
hükmü gereği belediyemiz adına tescilinde ve geriye kalan "a" ile gösterilen kısmın mülkiyet sahipleri adına tescilinde 3194 sayılı imar kanununun 15.ve 16.maddesine göre sakınca bulunmamamktadır."

Trafo yeri tesis alanı olduğundan malikleri adına tescili gerektiği hususu kadastro, tapu ve tarafımca ifade edilmesine rağmen belediyesi, plan notumuz böyle diyerek diretiyor ve trafo yerinin ..... belediyesi adına tescilini talep ediyor.
Tapu yönünden zaten 15.ve 16.madde işleminde maliklerinin dışında bir tescil yapması sözkonusu olamaz diye biliyoruz.
15-16 madde uygulamasında trafo yerinin belediyesi adına tescili mümkünmüdür ?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 10 ay önce #6606 Yazan: vefa harita
Safranbolu Belediyesi Encümen kararını ifraz ve terk şeklinde aldırdık, b parselinin imar planında trafo yeri olarak maliki adına tescili şeklinde belirtme yapıldı.Ancak Kadastro ve Tapuda b parselinin cinsine trafo yeri yazdıramadık.Cins değişikliğine girer dediler.Hatta beyanlar sütununa "imar planına göre trafo alanında kalmaktadır." diye yazdırmakta sorun çıkardılar.Neticede sorun çözüldü.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.051 saniye
Geliştiren: Kunena Forum