YOL GEÇİT HAKKI 3 M'DEN AZ OLUR MU??

9 yıl 5 ay önce #2966 Yazan: aSiCoCuqq
HOCAM SELAMLAR,SAYGILAR
EKTEKİ KROKİDE 159 PARSEL İÇİN GEÇİT HAKKI İŞLEMİ TALEBİ VAR.A1-A2, B1-B2, C1-C2, YOLLARININ OLDUĞU ALAN AKTİF TARIM ALANI,ARAÇ GİRMESİNİN İMKANI YOK.YOL İLE TARLA ARASINDA 1M KOT FARKI VAR.D1-D2 HATTI BİNA ÜZERİNDEN GEÇİYOR.D3 HATTININ GENİŞLİĞİ 2 M.D3 HATTINDAN GEÇİT HAKKI VERİLİR Mİ?ÇOK TEŞEKKÜRLER.
Ek Dosyalar:

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 5 ay önce #3015 Yazan: dörtgöz
GEÇİT HAKKI VERİP VERMEMEK BELEDİYE ENCÜMENİ YETKİSİNDEDİR
SORU:
EKTEKİ KROKİDE 159 PARSEL İÇİN GEÇİT HAKKI İŞLEMİ TALEBİ VAR.A1-A2, B1-B2, C1-C2, YOLLARININ OLDUĞU ALAN AKTİF TARIM ALANI,ARAÇ GİRMESİNİN İMKANI YOK.YOL İLE TARLA ARASINDA 1M KOT FARKI VAR.D1-D2 HATTI BİNA ÜZERİNDEN GEÇİYOR.D3 HATTININ GENİŞLİĞİ 2 M.D3 HATTINDAN GEÇİT HAKKI VERİLİR Mİ?
CEVAP:
Geçit hakkının verilip verilmeyeceği, genişliğinin, uzunluğunun ve yüzölçümünün ne kadar olacağı, taşınmazdaki kot farkı nedeniyle oradan gerçekten geçilip geçilemeyeceği tamamen belediyenin yetkisinde olan hususlardır. Kadastro sadece teknik kontrol yapabilir. Belediyenin takdir yetkisine giren hususları denetleyemez. Belediye encümeni uygun görmüş ise, encümen kararına uygun olarak zeminde ölçüm yapılıp yapılmadığını, yapılan ölçülerin teknik mevzuata uygun olup olmadığı kadastroca kontrol edilir, uygunsa tescil bildirimi düzenlenir tapuya gönderilir. Hukukda binaların üstünden geçit hakkı tesis edilemeyeceğine dair bir hüküm yoktur. Günümüz inşaat teknolojisinde apartmanların üstünden dahi yol yapmak mümkünken, bir köy evi üzerinden neden yol yapılıp geçilemesin, hukukça yasaklanmamış her şey yapılabilir. Kadastro belediyenin üstü bir mercii değildir. Sorumluluk doğarsa bu belediyeyi ilgilendirir Gürsel Öcal DÖRTGÖZ

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.057 saniye
Geliştiren: Kunena Forum