22 / A PARSEL SINIR ANLAŞMAZLIĞI

8 yıl 11 ay önce #3864 Yazan: geo
Merabalar. 22/A çalışmaları sırasında bir sınır anlaşmazlığı nedeniyle ikilemde kaldım.Zeminde 607 ile 608 nolu parsellerin sınır olan taş duvarı muhtar ve bilirkişi beyanına göre sabit sınır almak istedim.Buradan 607 nolu parselin yaklaşık 1,5 dönümlük bir artışı olacak. Ancak diğer 608 nolu parselin sahibi buna muvaffakat etmiyor ve paftasındaki sınırların alınmasını talep ediyor.Her iki taraf arasında anlaşmazlık var. Burada zemindeki duvar alınıp kırmızı renkle çekişmeli sınır mı yapılmalı yoksa paftaya mı uyulmalı.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: Şükrü MERCİMEK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 11 ay önce #3865 Yazan: hkocak
Sn. "geo" dikkatine;

Pafta teknik olarak yetersiz olduğu ve de bu pafta esas alınarak aplikasyon yapıldığında pafta ile zemin arasında uyumsuzluk olduğu için yenileme yapılmaktadır. İki parsel arasında belirli bir duvar varken, bu duvarın iki parsel ara sınırını oluşturmak olduğunu beyan eden muhtar ve bilirkişiler varken, paftanın esas alınması diye bir şey olamaz. Paftadaki şekil ile zemindeki şekil birbirini teyit ediyorsa; duvarın eski bir duvar olduğu anlaşılıyorsa, muhtar ile bilirkişiler de bu iki parsel ara sınırının orası olduğunu beyan ediyorsa; siz o sınırı sabit sınır olarak bile alabilirsiniz. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: Şükrü MERCİMEK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 11 ay önce #3866 Yazan: geo
Sayın Üstadım beni yanıltanda pafta ile zeminin uyuşmaması. Yer grafik ve paftadaki hat kuzeyle 50 derece gelirken zemin yaklaşık 80 derece geliyor.yani bir sapma söz konusu.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 11 ay önce #3867 Yazan: hkocak
Sn."geo" dikkatine;

Eski paftanın krokilerine inmeye çalışın. Varsa ilk tapulama/kadastro çalışmaları sırasında tutulan ölçü ve sınırlandırma krokilerine bakın. Ölçü olarak tutmuyor olsa bile diğer parseller ve varsa diğer herhangi detaylar yardımıyla iki parsel sınırının fiili durumdaki duvardan geçtiği yolunda izlenim edinebilirseniz yine sabit sınır olarak alabilirsiniz. Paftadaki bahsettiğiniz o durum da, yenileme gerekçelerindendir. Ayrıca sabit sınır olarak alınmış olsa bile yine ilgililerin dava açma hakkı bulunmaktadır.

Yok eğer emin olamıyorsanız o zaman çekişmeli sınır olarak da alabilirsiniz Muhtar ve bilirkişilerin, sınır değişmedi beyanları varken, paftaya göre sınırlandırma yapmaya mesafeli durmak gerekir diye düşünüyorum. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: Şükrü MERCİMEK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.060 saniye
Geliştiren: Kunena Forum