KADASTRO KOMİSYONUNUN GÖREVLERİ

8 yıl 7 ay önce - 8 yıl 7 ay önce #4612 Yazan: fhekimoglu
22/a çalışmalarında bilgilendirme ilanı aşaması bitmiş ve ölçülecek taşınmaz kalmadığına dair tutanak da düzenlenerek imza altına alınmıştır. Bu tarihten sonra farkına varılan bir noksanlık, örneğin sınır tipinin hatalı belirlenmiş olması ya da birleştirme hatası nasıl düzeltilmelidir? Kadastro Komisyonunun yetkisi var mıdır?Teşekkürler.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 7 ay önce - 8 yıl 7 ay önce #4620 Yazan: hkocak
Sn. "fhekimoglu" dikkatine;

3402 sayılı Kanunun 47/E Yönetmeliğinin "İtirazın Süresi" başlıklı 5'inci maddesi şu şekildedir; "Orman parsellerine, kadastro tutanaklarının düzenlendiği tarihten çalışma alanında ölçülecek orman parseli kalmadığına dair tutanağın düzenlendiği tarihe kadar, orman parselleri dışında kalan taşınmazlara ise kadastro tutanaklarının düzenlendiği tarihten kadastro ekibince çalışma alanında sınırlandırma ve tespit işlerinin bitirildiğine ve ölçülecek taşınmaz kalmadığına dair tutanağın düzenlendiği tarihe kadar itiraz edilebilir."

Bu maddeye göre, verdiğiniz örnek için artık kadastro komisyonunun yapabileceği işlem bulunmamaktadır... Ama çalışmalar kesinleştikten sonra sınırlandırma hatası ya da durumuna uygun hata şekli dikkate alınarak 41'inci madde gereğince düzeltme yapılabilir. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: fhekimoglu

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.052 saniye
Geliştiren: Kunena Forum