Hisseli tarla ve bahçeler

8 yıl 6 ay önce #4691 Yazan: sadık72
Malatya nın bir Hekimhan ilçesinde dededen kalma küçüklü büyüklü bahçe ve tarlalar var ancak bunlar 2 kişiye hisseli. Hissedarlardan biri her yerde yaklaşık 4/5 paya sahip. Diğer kardeş ile anlaşmazlık var hiçbir şekilde karşılıklı anlaşma yoluna gidilemiyor.
Anlaşmayan kardeşin tapuda ismi nüfus kayıtlarına göre tek harf hatası yapılarak yanlış yazılmış ve bunu da kendisi düzeltmiyor. Mehmet yerine Memet gibi. Konu ile ilgili diğer hissedar ne yapabilir?
Bu durumda bu ilçede toplulaştırma yapılmadığından bireysel olarak kendi paylarımız için arazi toplulaştırma talebinde bulunabilir miyiz? İsim konusu burada da engel olur mu?
Bu tip paylı mülkiyetlerin farklı kişilere tek tek satışı mümkün müdür?
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: Şükrü MERCİMEK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 6 ay önce #4732 Yazan: mbeyaz
Sn. "sadık72" dikkatine;

Anlaşmayan kardeşin isim düzeltmesini diğer hissedar yapamaz. Anlaşmayan hissedarın anlaşmazlık çıkarırken hakkını kötüye kullandığı yolunda mahkemeye diğer hissedar dava açıp, mahkeme kararı ile hükmen rıza alabilir. Ya da izaleyi şuyu davası açarak, onun hissesini mahkemeden satış yolu ile alabilir.

Arazi toplulaştırması için kişilerin bireysel talebi olabilir. Ancak uygulama alanını belirleme yetkisi Tarım Reformu Genel Müdürlüğü birimleri olacaktır.

Bu tip paylı mülkiyetlerin aynı anda tamamı olmak üzere farklı kişilere satışı mümkündür. Metin BEYAZ
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: pamukkale, sadık72

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 6 ay önce #4771 Yazan: sadık72
İsim hatasının da izalei şuyu davası esnasında mı mahkemede hakimce veya diğer kardeş tarafından düzeltilmesi talep edilecek?
Hükmen rıza dan kastı anlayamadım. Mahkeme adil şekilde paylaşımı onaylayabilir mi? Adil olmadığına itiraz etme hakkı doğmaz mı?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.077 saniye
Geliştiren: Kunena Forum