BİRDEN FAZLA İHDAS

7 yıl 6 ay önce #6110 Yazan: ekremzdmr
İyi çalışmalar öncelikle, KAPANAN YOLUN BELEDİYE ADINA İHDAS YAPILMASINA İLİŞKİN HAZIRLADIĞIM DOSYADA BELEDİYENİN İSTEĞİ ÜZERİNE ETRAFINDAKİ PARSELLERE UYGUN ALACAK ŞEKİLDE İHDAS ALANINI A, VE B OLARAK İKİ TAPU ÇIKARILACAK ŞEKİLDE İKİ İHDASI TEK BEYANNAMEDE TESCİLİNİ YAPABİLİYORMUYUZ. YOKSA ÖNCE ALANIN TAMAMINI İHDAS YAPIP TEKRAR İFRAZMI YAPMAMIZ GEREKİR. EKDE BENİM HAZIRLAMIŞ OLDUĞUM BEYANNAME VAR İKİ İHDASIN TEK SEFERDE TESCİL İŞLEMİNİ GÖSTEREN BEYANNAME,,KADASTRO BUNU KABUL ETMEDİ AYRI AYRI İHDAS DOSYASI HAZIRLIYIP GETİRMEMİ İSTİYORLAR YAPTIĞIM TESCİL KANUNEN UYGUN DEĞİLMİ .

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 6 ay önce #6119 Yazan: hkocak
Sn. "ekremdmr" dikkatine;

kapanan yolu tamamının mı yoksa bir kısmının mı ihdas edileceğine ya da parça parça mı ihdas edileceğine karar verecek olan belediyedir. Tapu ve Kadastro buna karışmaz. Ama siz iki parça ihdasınızı aynı tescil bildiriminde göstermeniz sorun olmuş olabilir. Zira her biri ilk tescil olacak ve herbiri ayrı oluşmaktadır. O nedenle sorun yaşamış olabilirsiniz.

Ayrı ayrı ihdas ediyorsanız ayrı tescil bildiriminde gösterebilirsiniz. Tapu ve Kadastrocular; "neden ayrı ayrı ihdas ediyorsunuz" diyemez... Ayrıca tek parça ihdas edip, ifraz etmeniz halinde de kabul görmesi gerekir. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: ekremzdmr

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.083 saniye
Geliştiren: Kunena Forum