22a da tescilli, tescilsiz yapı konusu

7 yıl 4 hafta önce #6458 Yazan: sogutluser
22 a çalışmasında daha önce tescilli olan bir yapı yıkılmaksızın mevcut yapıya eklenti yapılmış

Bu bina değerlendirme aşamasında kadastro öncesinde de var olan mevcut yapıya yıkılmadan eklenti yapıldığından tescilsiz mi kabul edilmeli yoksa eklenti yapılmamış haldeki şekli sınırlandırma krokisi ve paftasında, eklenti yapılmış hali de ölçü krokisinde gösterilmek suretiyle mi değerlendirilmelidir...

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 4 hafta önce - 7 yıl 4 hafta önce #6461 Yazan: hkocak
Sn. "sogutser" dikkatine;

Binanın önceki hali ne ise onu ölçüp, ölçü ve sınırlandırma krokisinde ve de paftasında göstererek parselin cinsini de eski haliyle göstermelisiniz. Eklenti kısmı ise yalnızca ölçü krokisinde göstermekle yetinmelisiniz. ... Hüseyin KOÇAK

Konuyla ilgili benim bir yazımı aktarıyorum, gerekçesinin daha iyi anlaşılması için;

Sonradan Yapılmış Binalar İçin Cins Değişikliği

Uygulama sırasında taşınmaz üzerinde fiilen bina bulunmasına karşın uygulama öncesinde cins değişikliği yapılmamışsa, bunlar ölçülüp ölçü krokisinde gösterilmekle yetinilir. Cins değişikliği yapılmamış binalar sınırlandırma krokisinde ve paftasında gösterilmez.

Durum uygulama tutanağının “Değerlendirme ve/veya Edinme Sebebi” bölümünde açıklanır. (Kad.Da.Bşk.05.06.2012 tarih 4820 sa.talimatı md:2))

Uygulamanın kesinleşmesinin akabinde; bu tür taşınmazların listesi, parsel maliklerini de gösterir şekilde ilgili kuruluşlara (belediye ya da il özel idaresi ya da muhtarlık) bildirilir. Ve Fen klâsörünün “düşünceler” sütununda da kurşun kalemle belirtilir. (22/a Yönetmeliği md: 19/2)
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: sogutluser

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.057 saniye
Geliştiren: Kunena Forum