İfraz

6 yıl 11 ay önce #6478 Yazan: mesudcakmak
Köy yerleşim alan içinde 8655 m2 bir taşınmazın kuzeyindeki yol çıkmaz yol, güneyindeki yol ise bağlantısı olan bir yol. Bu parsel ifraz edilmek isteniyor. ifraz sonucu oluşacak iki tane parselin çıkmaz yola cephesi olacak .diğer parsellerin ise güneydeki yola (bağlantısı olan yola) cephesi olacak. bu şekilde ifraz işlemi için Belediyemizden encümen kararı alınması talep edilmektedir. Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği Madde 44’ te İfraz suretiyle elde edilecek parsellerin tapu kadastro veya tapulama haritasında bulunan ve kamu eline geçmiş bir yola cephesinin bulunması şarttır. Parselden terk suretiyle yol oluşturulamaz. Çıkmaz sokaklara cephesi olan parseller ifraz edilemez. İfraz suretiyle çıkmaz sokak oluşturulamaz..denilmektedir. Burada ne gibi bir yol izlenmelidir.Bu şekilde ifrazı onaylasak kanuna aykırı olur mu?
Not: Söz konusu Köy 6360 Sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Mahalle oldu ve 1/25000 ölçekli çevre düzeni planında kırsal yerleşme alanı içinde kalmaktadır. Çevre düzeni plan hükümlerinde ifraz ile alakalı 1000 metrekareden küçük parsel oluşmaz ibaresi var sadece. Diğer uygulamalar için plansız alanlar imar yönetmeliğini işaret ediyor.
Ek Dosyalar:

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 10 ay önce #6506 Yazan: 71excalibur71
sayın mesudcakmak;
bahsettiğiniz parsel plansız alanlar yönetmeliğine tabidir. mevzuatı da tekrarlamışsınız zaten. bunun aksinde karar vermek kanuna aykırıdır.umarım kararınız siyasi değil hukuki olur.
kolay gelsin...

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.049 saniye
Geliştiren: Kunena Forum