Parktan ihdas

6 yıl 10 ay önce #6643 Yazan: gulizz
Belediyeden parktan ihdas dosyası geldi. İhdas edilecek alan 3462 m2 , bu park daha önce 18. madde uygulaması sırasında terkin edilen alandır. Ama şu anda belediye burayı ihdas etmek istiyor.
Mekansal planlar yapım yönetmeliğin 26. maddesi b) bendinde "İmar planında yer alan yol hariç sosyal ve teknik altyapı alanlarının ve kamuya ait sosyal ve kültürel tesis alanlarının kaldırılabilmesi veya küçültülmesi ancak bu tesislerin hitap ettiği hizmet etki alanı içinde eşdeğer yeni bir alanın ayrılması suretiyle yapılabilir. Eşdeğer alanın ayrılmasında yüzölçümü ve konum özellikleri korunur. Bu alanların yerinin değiştirilmesinde, mevcut plandaki hizmet etki alanına göre aynı uygulama etabı veya bölge içinde kalması, yaya erişim mesafelerinin dikkate alınması ve yeni tespit edilen alanın tesisin yapılmasına müsait olması zorunludur. " denilmektedir.
Bu durumda ilgili belediyeye eşdeğer alan bırakılmış mı diye yazı ile sormam gerekir mi yoksa kadastro olarak bizi bağlamaz mı?
Ayrıca encümen kararında ilgili imar kanun ve maddelerinden( 3194 sayılı imar kanunu 15, 16 ve 17) hiç söz etmemiş. Encümen kararında bu ifadelerin geçmesi zorunlu mudur? teşekkür ederim.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 10 ay önce #6669 Yazan: 71excalibur71
sayın gulizz;
öncelikle ihdası istenilen park alanı , plan tadilatı ile iskan alanı vb dönüştürülmüş mü. gelen evraklarda bu var ise mekansal alanlar yönetmeliğinin . maddesine göre eşdeğer yer ayrılıp ayrılmadığının sorulması yeterli elbette. ancak plan tadilatı yok ise parkın ihdası mümkün değildir. çünkü park tescile esas bir alan değildir. encümen kararında dayanak yazması gerek ama tapu kanununun . maddesi bile ihdas için yeterli.
kolay gelsin...

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.060 saniye
Geliştiren: Kunena Forum