41'e başvurduk-Toplulaştırmayı bekleyin dediler

6 yıl 10 ay önce #6647 Yazan: Karmaks09
Merhabalar, Kadastroya 41 için başvurduk;

İnceleme sonucunda bize verilen cevap yazısı şöyle: "Tarafımızca, ilgili parsellerin arşiv kayıtlarında yapılan inceleme ve halihazır zemin mahallinde yapılan ölçüm, tersimat ve hesap neticesinde; X Köyü tesis kadastrosunun grafik yöntemle yapıldığı, ilk tesis kadastro çalışmasında tutulan ölçü krokisi ile tersimatta hata olmadığı fakat zemin ölçümünün kadastro paftası ile uyuşmadığı, bu parsellerin doğu sınırında zeminde kavisli bir şekilde yolun olduğu halde ölçü krokisinde ve paftasında düz hattın olduğu görülmüştür."
Sonraki paragraf ise şöyle: " Arazilerin olduğu bölgede toplulaştırma çalışması devam etmekte olup bu gibi hatalarının ilgilisinin müracaatı neticesinde toplulaştırma yapan birim tarafından incelenerek çözüm üretilebileceği..." diye devam ediyor.
İşin özeti şöyle: " Benim parselimin tamamı 40 yaşında meyve ağacıdır. Ekili olan alan 26155 m2 ancak tapuda kayıtlı olan 24600 m2'dir. Tapu alanımdan fazla gelen alan benim parselim ile yol arasında kalıyor ancak ne yola ait parsel içerisinde ne de ayrı bir parsel olarak görülüyor. Bizim tarafımızdan kullanılan 2000m2'lik bir alan ancak ayrı bir parsel numarası yok.
Sorunlu olan 2000 m2'lik bu bölümü tapuya işletmek için nasıl bir iş-işlem yapmalıyım. Teşekkürler

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 10 ay önce #6649 Yazan: hkocak
Sn. "karmaks09" dikkatine;

Parseliniz ile yol arasında kalan kısmın sizin parselinize ait olduğunu iddia ediyorsunuz. Buna karşılık Kadastro Müdürlüğü de ölçü ve tersimat hatası olmadığını, kadastro çalışmaları sırasında o parselin kavisli olarak sınırlandırılıp, ona göre ölçüm yapılması gerekirken, kavisin ölçülmemiş düz hat olarak alınmış olduğunu bildirmiş. Siz parselinizdeki ağaçların 40 yıllık olduğunu belirtiyorsunuz ama kadastro çalışmaları kaç yıl önce yapılmış? ...

Sonuçta sizin iddianız doğru ise; kadastro çalışmaları sırasında sınırlandırma hatası yapılmış demektir. Ama siz bu sınırın hatalı olarak alınmış olduğunu kadastro öncesine ait verilerle belgelendirmeniz gerekir. Sınırlandırma hatalarının hangi halde düzeltilebileceği 41.Madde Yönetmeliğinin (3402 sayılı Kanunun 47/N Madde Yönetmeliğinin) 8'inci maddesinde yer almaktadır. Bu maddedeki belgelerden biri ile belgelendirmediğiniz sürece 41'inci madde gereğince düzeltme yapılamaz.

Toplulaştırma yapılıyorsa, o yerde oluşturulacak yeni parsel büyük ihtimal size tahsis edilecektir. Şu ki sizin için tek dezavantaj, yüzölçüm olarak tapuda yazan esas alınır. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.048 saniye
Geliştiren: Kunena Forum