41 düzeltmesi

6 yıl 10 ay önce #6660 Yazan: baskan_18
Hocam Kadastro Müdürlüğüne vermiş olduğum dilekçeye istinaden taşınmazımda 41 düzeltmesi yapıldı.Düzeltme öncesinde taşınmazımın kuzeydoğusundan zeminde yol geçmekteydi yol geçen kısım düzeltme sonucu terkedilerek eksilen kısım yerine taşınmazımla bütünlük sağlayan yol ve dere kısmından taşınmazıma ilave yapıldı. Taşınmazımın ilk tesis kadastrosu grafik olup paftalar teknik sıhhate haiz değildir.Ancak hudutları itibari ile bilgi vermektedir.Bu grafik paftada doğusu yol ve batısı dere olarak görünmektedir.Güneyi ise tescil haricidir.Yapılan düzeltmede tescil harici sınırda herhangi bir değişme olmamıştır.Burada daha sonra 22/a çalışması yapılmış ancak eski grafik pafta aynen alınmıştır.Zemin durumu dikkate alınmamıştır.Yapılan düzeltmeye Maliye hazinesi dava açmıştır.Parselimde 26 m2 lik artış olduğu için dava açmıştır.Hakim Fen bilirkişilerine 26 m2 nin düşülerek rapor vermesini söylemiş ve verilen bu rapora göre düzeltme yapılmasına Hazine vekili ve ben olur verdik.Fakat buna rağmen hakim 41 sayılı yönetmeliğin 15 nci maddesine istinaden 41 düzeltmesini iptal etti.Mahkeme masraflarını da bana verdi.26 m2 lik artış yapılmasaydı Hazine dava açmayacaktı.Dilekçeme istinaden Kadastro Müdürlüğünün yapmış olduğu düzeltmenin sorumlusu ben mi oluyorum.Ayrıca temyize gideceğim sonuç ne olur.Teşekkür ederim hocam.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 9 ay önce #6678 Yazan: hkocak
Sn. "baskan_18" dikkatine;

Sorunuzun cevabına nereden başlayacağımı bilemedim... Öncelikle 41'inci madde gereğince yapılan düzeltmelerde (artı ya da eksi yönde) yüzölçüm değişmesi normal bir durumdur... Maliye Hazinesi ya da bir başka bir kişi dava açmasın diye ayarlama yapılamaz... Zaten cümlenizin başında söylediğiniz de doğru bir uygulama değildir. Yani parselin kuzey doğusundan bir kısım yeri terk edip, buna karşı diğer taraftan yer verme gibi bir şey de olamaz... Her nasıl olursa olsun yapılan düzeltme kesinleşmediği için 22/a uygulaması sırasında eski paftadaki durumun esas alınmış olması da normal bir durumdur.

Dava açarsınız ne olur? Mahkemenin takdirindedir, o konuda değerlendirme yapamayız. Ayrıca yapılan düzeltmede, söylediğiniz gibi bir kısım yerden eksilterek, diğer taraftan yer ilave edilerek yapılan düzeltme hatalı bir düzeltmedir. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.065 saniye
Geliştiren: Kunena Forum