tapu kaydına istinaden tespit edilen parselde yüzölçüm düzeltmesi

6 yıl 10 ay önce #6672 Yazan: ozcelikh
iyi günler.
tesis kadastrosu esnasında tapu kaydına istinaden 46 parsel sayılı taşınmaz 3350 m2 olarak şahıs adına tespit yapılmış.
maliye hazinesi tarafından miktar fazlası olması sebebiyle dava açılmış ve mahkeme 2298 m2 lik kısmı şahsa geri kalan 1052 m2 lik kısmı da maliye hazinesi adına en son parsel numarası adına tesciline karar vermiştir.şahsa verilen 2298 m2 lik kısmın teknik bilgi ve belgelerinden elde edilen koordinatlar ile yapılan yüzölçüm hesabında 2517 m2 olarak hesaplanmıştır.
Şahıs adına kayıtlı 2298 m2 lik kısımda 41. madde ye göre maliye hazinesine tebligatta bulunmak şartı ile düzeltme yapabilir miyiz?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 10 ay önce - 6 yıl 10 ay önce #6677 Yazan: hkocak
Sn. "ozcelikh" dikkatine;

Aslında normal şartlarda, yüzölçüm düzeltmesi yapılırken eğer sınırda bir değişiklik olmuyorsa komşu parsel maliklerine ya da Maliye Hazinesine tebligat yapmaya gerek yoktur. Ancak sizin örneğiniz farklı... Düzeltme yapılmadığında ne olacak? Hatalı olarak kalmaya devam edecek, yüzölçümü küçüleceği için ilgilisinin de dava açması beklenemez.

Parsel mahkeme kararıyla ve de yüzölçüm üzerinden oluşturulmuş olduğundan ve fazlalığın Maliye Hazinesi adına yazılması gerektiğinden; hatanın düzeltilerek ve de Maliye Hazinesine de tebligat yapılması en doğru yol olacaktır. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.054 saniye
Geliştiren: Kunena Forum