İrtifak Terkini

6 yıl 10 ay önce #6706 Yazan: haritaci87
Merhaba hocam, öncelikle haritacılıkla ilgili genel konuların ele alındığı ve bizim gibi meslekte yeni harita mühendislerinin sorularının cevaplandığı böyle bir forum sitesi oluşturduğunuz için çok teşekkür ederim. Benim sorum şu; daha önce Gürsu osb bölgesine döşenen doğalgaz hatlarımız için bir irtifak hakkı kurulmuş. Bu bölge için sonradan imar uygulaması yapılıyor ve oranın sahibi konumundaki Uludağ osb hattımızı yola deplase etmemizi istiyor. Bizim buradaki irtifak hakkımız gereği terkin için bir ücret talep edebiliyor muyuz? Talep edebiliyorsak bu ücreti neye göre talep ediyoruz?
Ücret talep etmeyip bu irtifakı yola deplase ettiğimiz hatta kaydırabiliyor muyuz? Bunu yapabiliyorsak yapmamız gereken işlemler nelerdir?
Sitedeki ilk sorum ve yeni harita mühendisi olduğumdan dolayı mesleki bir sürç-i lisanımız olmuşsa affola. Kolay gelsin.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 9 ay önce #6766 Yazan: mbeyaz
Sn. "haritaci87" dikkatine;

Normalde imar uygulamasında doğalgaz hatlarının olduğu gibi korunması gerekir. İmar uygulamasını yapan kuruluş, hatları yola taşıdığı takdirde irtifak haklarının parsel üzerinden kaldırılmasından dolayı ücret talep edebilir. Zira tesisi sırasında para ödendiği için terkini sırasında para talep etme hakkı vardır. Metin BEYAZ

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.043 saniye
Geliştiren: Kunena Forum