41 uygulaması- acil yardım

6 yıl 9 ay önce #6732 Yazan: karmakss
İçerisinde nizami olarak dikimi yapılmış 40 yaşında portakal ağaçları olan 24 dekarlık bir arazi aldık. Aldıktan sonra LİHKAB’a başvurup ölçtürdük. LİHKAB’a tapu alanımızı çıkardı ancak fiili zeminle Tapu alanı arasında fark olduğu ve Fiili zeminin Tapu alanından fazla olduğunu söyledi. Bu fazlalık için LİHKAB; "yola tecavüz etmişsiniz" dedi ve işin içinden çıktı. Kadastro Müdürlüğündeki pek saygın mühendis arkadaş iyi niyetiyle; "sizin arazide 41 hatası var, başvurun düzeltelim" dedi. Komşu parselin malikiyle birlikte başvurduk. Kadastro gerekli çalışmaları yaptı. "Burada 41 var" tespitini raporlaştırdı. Ancak Rapor komşumla orta sınır çizgimizi bizim lehimize değiştireceği için komşum itiraz etti ve "mahkemeye giderim" diyerek yaygara kopardı. O sırada incelemeyi yapan mühendis arkadaş özel sektöre geçmek için istifa etti ve bizim rapor ortada kaldı. Sağolsun Kadastro Müdürümüz başka bir arkadaşa dosyayı havale etti ama o arkadaşta yaygaracı komşuma bulaşmak istememiş olacak ki konuyu Toplulaştırma çalışmalarına havale eden bir cevap yazısı verdi bize.
Yazıyı ekte sundum. Bu cevap yazısına göre ihtilaflı alan üzerinde bir hakkımız var mı?.
Şuan bizim kullanımımızda olan bu alanı nasıl tapuya işletebilirim?
Toplulaştırma sorunu çözmezse dava açabilir miyim?

Şuan Arazi Toplulaştırması yapılıyor ve ben sorunu Toplulaştırma içinde çözmek istiyorum. Hatta ihtilaflı kısım için "beni Maliye Hazinesi ile hisseli yapın" dememe rağmen yeterli özeni göstermiyorlar. Kadastro müdürlüğü yaptığı 41 çalışmasıyla ilgili Toplulaştırma yapan ekibe resmi bir "durum bildirir yazı" göndermedi. Ancak müdürlük daha önce yaptığı 41 düzeltmesine ilişkin çalışmanın taslağını Toplulaştırma ekibine mail yoluyla gönderdi ve Telefonla arayarak(defalarca) ihtilaflı bölgenin "maliye hazinesiyle hisseli" yapılması gerektiğini belirtti.
Kadastro müdürlüğünün başvurumuza cevaben yazdığı yazıyı ve verdiği krokiyi ekte sundum. Yasal bir sorunla karşılaşmamak için eklerdeki gerçek isimleri değiştirdim.
Bu aşamada ne yapacağımı bilmiyorum. Yakında Toplulaştırma 3. askısı çıkacak. Bu askıda düzeltme bekliyorum ama... Bir oldu-bitti ile zarara uğramakta istemiyorum. Lütfen yardım. Teşekkürler
Ek Dosyalar:

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 9 ay önce #6754 Yazan: hkocak
Sn. "karmakss" dikkatine;

Sorunuz pek net değil... Önce lisanslı büro büro ölçüyor (yani aplikasyon yapıyor) ve bu büronun gösterdiği yern dışındaki yerlerde de hak iddia ediyorsunuz. Lisanslı mühemdis size yola tecavüz etmişsiniz dedi ise öyledir. Tecacüz etmişsizin deyip işin içinde çıktı olmaz... Eğer sizin iddia ettiğiniz yerin sizin olduğuna dair veriler tespit etmiş olsa idi, burada ölçü ya da tersimat hatası var derdi ve o zaman 41 uygulaması yapılabilirdi.

Sonra kadastrodan bir mühendis 41 yapılabilecek bir hatadan bahsetmiş ama bu sefer de yol devreden çıkıyor komşu parsel gündeme geliyor. İkisi birbiriyle çelişiyor... Ayrıca size gösterilen yerin dışında kalan yerde sizin Hazine ile hisselendirilmeniz diye bir şey olmaz.

Eğer hata varsa bu tıoplulaştırma çalışmasıyla yok edilmez. Zira parseller toplulaştırma çalışmalarına tapu kütüğünde yazan yüzölçüm değerleriyle girer ve ona göre de yer verilir. Toplulaştır çalışmaları sonucu size verilecek olan parselin sizin mevcut parseliniz ile çakıştırılması mümkündür ama yüzölçümde küçük çapta da olsa bir küçülme olacağından yine tam olarak siz iddia ettiğiniz parselin tamamına kavuşamamış olacaksınız. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.066 saniye
Geliştiren: Kunena Forum