Kadastro sırasında hata?

6 yıl 7 ay önce #6847 Yazan: gulizz
Komşu iki parselin alanı çevirilirken iki parsel bir parsel şeklinde alanları kapatılmış . Her iki parselin tutanağında ve tapu kayıtalarında tapu alanları aynı. fakat sınırlandırma krokisi, ölçü krokisi ve sayısal projede parseller ayrı ayrı kapatılmış sınırları ayrı belirgin. Parsellerden bir tanesinin ilgilisi hatanın düzeltilmesini talep ediyor. Bu hatayı 2016/2 sayılı genelge kapsamında mı yoksa 3402 sayılı kadastro kanunun 41. maddesi ile mi düzeltmem gerekiyor? Teşekkür ederim .

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 7 ay önce #6851 Yazan: 71excalibur71
sayın gulizz;
Muhtemelen kadastrosu sayısal yapılan, alan hesaplar cross yöntemi ile hesaplanmış bir köyden bahsediyorsunuz.
2016/2 sayılı genelgenin 12. maddesi "Taşınmazın yüzölçümü veya niteliğinin, tescile esas belgelerine ve paftasına aykırı olarak hatalı tescil edildiği, taşınmazda ölçü, sınırlandırma, tersimat ve hesaplamadan doğan hata olmadığı, pafta-zemin uygunluğunun olduğu durumlarda..." şeklindedir.
mülga 1458 sayılı genelge yerine, daha açıklayıcı ve kapsamlı olan bu genelge , bana göre , sorununuzu çözmez.Evrakına aykırı olarak nitelendirilebilecek bir durum yok çünkü.Genelgenin 13. maddesi birinci fıkrasının gerçekleşme ihtimalinin olmaması bu durumu daha da açıklıyor.
3402/41. madde yönetmeliğinin 4. madesinde belirtilen "Kadastro sırasında veya sonrasında yapılan işlemlerle geometrik durumları kesinleşmiş olan taşınmazlardaki ölçü, sınırlandırma, tersimat veya hesaplama hataları,..." gereğince düzeltme yapmanız gerektiğini düşünüyorum.
kolay gelsin...

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.131 saniye
Geliştiren: Kunena Forum