1 Ekim Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği değişikliği

6 yıl 4 ay önce - 6 yıl 4 ay önce #6943 Yazan: yildizerlut
Yönetmelik İkinci bölüm
Madde 5
(12)
Bir parselin bulunduğu imar adasına ait parselasyon planı yapılıp belediye encümenince kabul edilip tapuya tescil edilmeden o adadaki herhangi bir parsele yapı ruhsatı verilemez.
Ada bazlı parselasyon planı yapılmamış parsellerde ruhsat veremeyecez ada bazlı 18 uygulaması yapmamız mı gerekeçek?
İfraz ve tevhit
MADDE 7
(2) Bir imar adasında, mevzuatına uygun binalar dikkate alınarak ve yeni inşa edilecek binaların şematik konumu çizilerek ada bazında etüt yapılıp, ada içindeki parsel dağılımının yapıların estetiği ve sokak siluetini bozmayacak şekilde olduğu ortaya konulmadan, ifraz ve tevhit işlemi yapılamaz.
ifraz tevhit yola terk ihdas işlemlerinde ada bazlı etüt isteyip adanın halihazırı ve yeni parsellerde oluşacak bina oturumu çekme mesafelerini gösterir şematik olarak göstermelerini mi isteyeceğiz?

(3) Mevcut haliyle yapılaşmaya elverişli olmayan parsellere ilişkin olarak, ilgili idarenin tebliğ tarihinden itibaren 3 ay içerisinde parsellerin maliklerinin kendi aralarında anlaşamadığı takdirde resen tevhit ve ifraz yoluyla işlem yapmaya ilgili idare yetkilidir.
Diyelim resen tevhid yaptık; askıya çıkacaz mı? çıkmazsak maliklere itiraz hakkı olmayacak mı? parsel maliğinin biri izale i şuyu davası açtı ve parseli satın aldı alım gücü olanın işine yaramaz mı?

(10) Yapı nizamı veya kullanım kararı birbirinden farklı parseller ve farklı yollardan cephe alan ara parseller ile imar planında ifraz hattıyla birbirinden ayrılan parseller tevhit edilemez.
ifraz hattı olmayan yapı nizamı aynı olan bir adada 8 parsel var kuzeyde 1-2-3-4 güneyde 8-7-6-5 parselleri var 2 ile 7 birleşemez, 3 ile 6 birleşemez fakat 6,7,8,1,2,3 nolu parseller birleşebilir mi?

Parsele ilişkin hükümler
MADDE 8 – (1) Parselasyon planına göre müstakil yapı yapılmasına müsait tapuya tescilli imar parseli oluşması ve mülkiyet değişikliği olmaması halinde; yapılaşma için, parselasyon planının tamamının tapuya tescil şartı beklenmez.
bu madde de madde 5 in 12.maddesine zıt değilmi?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.062 saniye
Geliştiren: Kunena Forum