Dere Boşluklarında 41 Düzeltmesi

6 yıl 2 ay önce #7148 Yazan: geo
Merhaba. A mahallesinin kadastrosu 2006 yılında 3402 ye göre koordinat üretilerek yapılmıştır. A Mahallesinde X parselinin dere boşluğu olarak bırakılan kısma değen cephesinde vatandaş 3 metrelik hak iddiasında bulunmaktadır. Şekil incelendiğinde o kısım zeminde kavisli gelmesine rağmen kadastrosu düz bağlanmıştır. Ölçü , sınırlandırma ve pafta durumu birbiriyle örtüşmektedir. Vatandaşın elinde ise bu durumunu kanıtlayabilecek herhangi bir evrak v.s yoktur. Bu gibi durumlarda 41. maddeye göre düzeltme yapılabilir mi?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 2 ay önce #7149 Yazan: hkocak
Sn. "geo" dikkatine;

Mevcut veriler böyle bir düzeltmenin yapılması için yeterli olmadığı gibi sakıncalı tarafı ağır basabilir... Zira belirttiğiniz gibi ölçü, sınırlandırma ve pafta birbirini teyit ediyor. Kadastro öncesine ait sınırların, iddia edilen yerden geçtiği de belgelendirilemiyor. O halde gayri sabit sınıra doğru daha sonra gidilmiş olabileceği ihtimali de düşünülerek böyle bir düzeltmeye yaklaşmamak gerekir. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: geo

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 2 ay önce #7152 Yazan: geo
Sayın Üstadım. Konu ile ilgili olarak yaptığım araştırmada parselin 2/b parseli olduğu ve satış yolu ile ilgili vatandaşa geçtiğini öğrendim. Bu tip durumlarda düzeltme yapılması halinde yeni parsel oluşturulamayacağına göre Maliyeye tebligattan başka yapılacak herhangi bir işlem var mıdır? Teşekkürler.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.060 saniye
Geliştiren: Kunena Forum