Kadastrodan 45 Yıl Sonra Parsel Bilgileri Düzelttirilebilir Mi?

6 yıl 2 ay önce #7153 Yazan: ToKoBa
Merhaba Üstadım,

Anneme babasından miras kalan ve yıllardır icarda olduğundan ilgilenmediğimiz bir tarla var. Bu yıl kendimiz ilgilenelim dedik. Öncelikle sınır tespiti için LİHKAB'a başvurduk ve 41 uygulaması yapıldı. Bunun sonucunda 636 parselde 2000 metrekareye yakın azalma. 637 parselde 250 metrekare artış. 635 parselde ise 1750 metrekare artış gerçekleşti.

Kadastro 1972 yılında geçmiş ve 1975 yılında kesinleşmiş. Fakat bizim daha farklı bir sorunumuz var. 635 parselin tapu sahibinin (dedemin üst yoldan alt yola bağlantı olması amacıyla kendi tarlasındaki ağaçların sol tarafından yol için yer açtığı yönündeki) sözlü beyanı ile 635-637 parsel arasındaki yukarıdan aşağıya ağaçlık alan ve sol tarafındaki gayriresmi geçiş yolu 637 parsele ait ve yıllardır araziler de buna göre kullanılmış. Fakat parsel sorgudan parsellere bakıldığında bu ağaçlık alandan neredeyse bir tek ağaç bile 637 parselin içinde kalmıyor.

Sarı sınırlar mevcut parsel sınırları. Kırmızı sınırlar 41. uygulaması sonucu tersimat hatası düzeltildikten sonraki hali. Mavi renkli çizgi ile parsel sahiplerinin hem fikir olduğu yıllardır kullanılan sınırlar. (Kadastro müdürlüğündeki 41 uygulama dosyasında el çizimi bir kroki var. Bu kroki de mevcut kullanım alanına göre çizilmiş fakat resmi hükmü nedir bilgim yok.) Kullanım alanlarına göre doğal sınırlar oluşmuş durumda fakat resmileştirilen parsel bilgilerinde 637 parselde arazi kaybı görülüyor. Bu kaybın sebebi de herhangi bir hatadan kaynaklanıyor olabilir mi? Bu durumu düzelttirmenin bir yolu veya imkanı var mıdır?

Saygılarımla.
Ek Dosyalar:

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.073 saniye
Geliştiren: Kunena Forum