CİNS DEĞİŞİKLİĞİ

9 yıl 2 ay önce #3456 Yazan: atay_bekir
Ekli dosyadaki yapı kullanma iznine göre bu yapının cinsi: 3 Katlı Betonarme Ev mi yoksa 2 Katlı Betonarme Ev ve Deposu mu şeklinde bunlardan hangisi doğru biz kadastro müdürlüğü olarak 3 Katlı Betonarme Ev tapu ise 2 Katlı Betonarme Ev ve Deposu diyor bunlardan hangisi doğru çelişki olduğundan görüşlerinizi almak istedim. SAYGILARIMLA....
Ek Dosyalar:

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 2 ay önce #3457 Yazan: ilyas61
Genelge (2010/4) cins değişikliğinde binaların cinsi ve kat adeti yazılır demektedir.

Buna göre:

Cins değişikliğinde binaların cinsi yazılmalıdır. Bunlar da Kargir, betonarme, çelik konstrüksiyon, ahşap vb. dir. Sizin dediğiniz ise kullanım amacıdır. Yani konut, mesken, depo, dükkan, lokanta, otel vs.

Sizin cinsine "betonarme 3 katlı bina" (ve varsa) arsası yazmanız yeterlidir. (bazı arsalara ikinici bina yapılabilmektedir) Kullanım amacını yazmamalısınız. İlerde kullanım amacı değişikliği yapılırsa( örneğin, lokantayı market yaparsa, meskeni büroya dönüştürürse, dükkanı meskene çevirirse) bunun talebini alamazsınız ve değiştirme imkanı bulamazsınız.

İyi çalışmalar.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 2 ay önce #3458 Yazan: MF_DEMİR
Sayın "atay_bekir"

Sorunuzun ekindeki Yapı Kullanma İzin Belgesi'nde yapının toplam kat sayısının 3 olduğu açıkça yazılı. Fiili zeminde de yapı üç kat ise cins değişikliği için düzenleyeceğiniz Tescil Bildiriminde yapının katını 3 olarak yazmanız gerekir. Kat adedini 3 olarak belirledikten sonra kullanım amacının belirlenmesine geliyor sıra. YKİB'nde Depo-Mesken olarak yazılmış. Bu gibi durumlarda yapının apartman, ev, işyeri v.b. kullanış amaçları hususunda belediyesi/il özel idaresi ile yazışma yaparak konuyu netleştirebilirsiniz. YKİB’de 3 kat olarak ruhsatlandırılmış bir yapının fiili zeminde de 3 kat olması durumunda bir katının depo olması nedeniyle tapu idaresince olaya müdahale edilerek yapının 2 kattan ibaret olduğu yönündeki bir dayatmanın ise doğru olmadığı kanaatindeyim.

Saygılarımla...
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: Şükrü MERCİMEK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 2 ay önce #3459 Yazan: burak
İskan okunamıyor ama iskanda ne yazıyorsa hiç değiştirilmeden cins değişikliği yapılmalıdır. Aynı binada kullanım maksatları belirtilmeden cins değişikliği yapılması gerekiyor. Yani 3 katlı betonarme ev olması gerekir.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: Şükrü MERCİMEK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 2 ay önce #3466 Yazan: ceyhan
3 katlı betonarme bina

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 2 ay önce #3468 Yazan: ilyas61
Kadastro veya lisanslı büro beyannamede cinsi "3 katlı betonarme bina" yaptıktan sonra ilgilisi kat mülkiyetine geçmek isterse, kat mülkiyeti kütük sayfasında kullanım amaçlarına göre bağımsız bölümler tescil edilir.

Zemin kat için depo,
1. ve 2. katlar için mesken veya ev ifadeleri yazılır.

Bu işlem de tapu müdürlüğünün yapacağı işlemdir.

Kadastro veya lisanslı büro kullanım amacını belriterek beyanname düzenlememelidir.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.065 saniye
Geliştiren: Kunena Forum