KÖY İMARI

8 yıl 11 ay önce #3811 Yazan: alibayracı
Merhaba

Daha önce büyük şehir olmayan bir ile bağlı ilçenin büyük bir köyünde köy imar planı içerisinde kalan bir tarlam vardı. Şimdi bu il Büyük Şehir oldu.Köyün ilçeye yakın olmasından dolayı köy sakinleri tarlamı arsaya çevirerek parselasyon yapmamı istiyor.
Ne yapmam gerekmektedir.
Saygılarımla

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 11 ay önce #3858 Yazan: serkanoz
Sayın alibayracı
Bahsettiğiniz tarlanızı arsaya çevirmek için, bağlı olduğunuz belediye ve serbest harita mühendisi büroları ile görüşerek destek alabilirsiniz.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 11 ay önce #3868 Yazan: KILIÇ
Bence köy imarı ne demek açmanız gerekiyor.1/1000' lik mevzii-uygulama imar planı mı, 442/3367 sayılı kanuna göre yapılan Köy Gelişme Alanı mı, yada Köy Yerleşik Alanı ve civarı tespiti mi?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 10 ay önce #3945 Yazan: serkanoz
Köy imari, köy yerleşim planına karşılık gelmekte olup, köy yerleşim planları muhtarın başvurusu ile Özel İdarelere, Özel idareleri kaldırılmış olan yerleşim yerlerinde ise yetkisi devredilen kurumlara yaptırılmaktadır. Köy yerleşik alanı ve civarı tanımları, köy yerleşim planına karşılık gelmemektedir.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 10 ay önce #3988 Yazan: KILIÇ
Köy yerleşim/gelişme alanı içinde kalan parsel için halihazırda kullanım/lejant belirlenmiştir. Belirlenen kullanım kararına göre uygulama yapılması gerekmektedir.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.078 saniye
Geliştiren: Kunena Forum