Yoldan İhdas - Encümen Kararı

8 yıl 7 ay önce #4621 Yazan: M. DİLBİRLİĞİ
Sn. Üstadım

2010/22 sayılı genelgenin aşağıdaki maddelerinde;

26/2. Belediye Başkanlığı veya Köy Tüzel Kişiliğinin 2644 sayılı Tapu Kanununun 21 inci maddesi gereğince ihdas işleminin kontrol ve tescilini talep eden yazısının aranması esastır.

26/7. İmar Planının uygulanmasında kapanan yollar ile meydana gelen yol fazlalıkları, bu husus kamulaştırma kararı ve haritası veya imar planı ile belgelendirildikten sonra 2644 Sayılı Tapu Kanununun 21 inci maddesi uyarınca durum haritaları yapılarak encümen kararıyla belediye veya köy tüzel kişiliği adına tescil edilirler.

11/9. Encümen kararlarına dayalı yapılan işlemlerde, encümen üyelerince imzalanmış ve yetkili kişilerce onaylı karar örneğinin işlem dosyasında bulunması zorunlu olup, yapılan işlemin de karara uygun olması gerekir. İşlemin dayanağı olan encümen kararının istenmesi zorunlu olan işlemlerin kontrollerinde işlemin dayandırıldığı kanun ve maddesi ile işleme konu olan ada ve parsel numaralarının açık ve tereddüde yer vermeyecek şekilde encümen kararında belirtilmiş olması gerekir. Bu hususlara uygun hazırlanmayan kararların düzeltilmesi yazılı olarak istenir.


denilmektedir.

Burada merak ettiğim konu Yoldan İhdas işlemlerinde alınan encümen kararlarında 2644 sayılı Tapu Kanununun 21 inci maddesi belirtilmesi gerekir mi?

Encümen kararının sadece 3194 sayılı İmar Kanununun 15. - 16. - 17. maddeleri uyarınca alınması yeterli midir.

teşekkürler.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: Şükrü MERCİMEK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 7 ay önce #4643 Yazan: hkocak
Sn. "M.DİLBİRLİĞİ" dikkatine;

Teorik olarak en doğrusu 2644 sayılı Tapu Kanununun 21'inci maddesinden de bahsetmektir. Ama yollar plân içinde kaldığı için ihdasa konu ediliyor. Plân içinde kalmakla birlikte o yol otomatikman 21'inci madde kapsamında kapanan bir yol durumuna düşmektedir. Yani 21'inci maddeden bahsedilmemiş olsa da dosyanın kabulü gerekir. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: Şükrü MERCİMEK, M. DİLBİRLİĞİ

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.049 saniye
Geliştiren: Kunena Forum