ifraz ve yola terk ile oluşan parsellerde mükerrerlik

7 yıl 4 ay önce #6291 Yazan: ozcelikh
iyi günler.
sorumluluk sahamızda ifraz ve yola terk işlemi ile oluşan birbirine komşu iki parsel arasında 50 cm lik binme mevcut.parsellerden birincisi 1990 yılında yapılan ifraz-yola terk işleminde oluşmuş, diğeri ise 1995 yılında yapılan ifraz-yola terk sonucu oluşmuştur.teknik bilgi ve belgeler incelendiğinde 1995 yılında yapılan ifraz yola terk işleminde hatalı sayısallaştırma yapılmak suretiyle hata yapıldığı tespit edilmiştir.1990 yılında yapılan değişiklik fiili zemine uyumludur.
bu iki parsel arasındaki hatalı hesaplamadan kaynaklanan binme hatasını 3402 sayılıo kadastro kanununun 41. maddesi gereğince düzeltilmesinde bir sakınca var mıdır?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 4 ay önce #6303 Yazan: 71excalibur71
41. Madde yönetmeliği olarak tanımlanan yönetmeliğin 4, maddesi cevabınızı veriyor. Elbette düzeltme yapılabilir. Tarih olarak eski yeni işlem sıralaması değilç teknik hata varlığı araştırılarak düzeltme raporu tanzim edilmelidir. Anlaşılan bu çalışma yapılmış.
Kolay gelsin
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: hkocak

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 4 ay önce #6305 Yazan: MF_DEMİR
Sayın “ozcelikh”
Sorunuzdan anladığım kadarı ile değişiklik işlemleri sonrasında iki parsel arasında mükerrerlik (binme) oluşmuş. Burada 3402/41’e göre değil de 3402/22 nci maddeye göre mükerrerliği giderme yoluna girmeniz gerektiği kanaatindeyim. Bu konuda www.imarkadastro.com ve www.tapu-kadastro.net sitelerinde yeteri sayıda ve doyurucu makaleler mevcut olup okumanızı da tavsiye ederim. Ayrıca irtibata geçerseniz örnek dosya da gönderebilirim.
Saygılarımla…

Musa Faruk DEMİR
İmar ve Şehircilik Müd.
Artvin Belediyesi
www.imarkadastro.com
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: hkocak

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 3 ay önce #6308 Yazan: savas
1990 yılında yapılan işlemde sorun görünmüyor, 1995 yılında yapılan yapılan işlemde sayısallaştırma hatası olduğu da net olarak görülebildiğine göre, 1995 yılında yapılan işlemdeki hatanın 41.madde gereğince düzeltilmesinde hiç bir sakınca bulunmamaktadır. 22/a uygulaması ile de bu hata düzeltilebilir ama yalnızca bu hata için 22/a uygulamaya gerek yoktur. Savaş ARSLAN
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: hkocak

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.079 saniye
Geliştiren: Kunena Forum