Kısmen Köy Yerleşik Alanı İçinde Kalan Parselde İfraz Şartları

7 yıl 2 ay önce #6366 Yazan: esavran
Bilindiği üzere 6495 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda ''Köy yerleşik alan sınırlarının parselleri bölmesi durumunda yerleşik alan sınırı 5403 sayılı Kanun hükümlerine tabi olmaksızın ifraz hattı olarak kabul edilir.'' denilmektedir. Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinin 45. Maddesinde de ‘İfraz suretiyle en fazla beş adet parsel elde edilir, ifraz suretiyle elde edilen parsellerde ikinci kere ifraz yapılamaz.’ denilmektedir. Elimizdeki bir ifraz dosyasında belediyesi encümen kararını ‘yerleşik alan dışında kalan kısmının ayrılarak, yerleşik alan içerisinde kalan kısmının 5 (beş) kısma ifrazının yapılmasına’ şeklinde almıştır. Bu şekilde ifraz sonrası toplam 6 parsel oluşmaktadır. Bu şartlar altında ifraz işlemi yapılabilir mi?

Saygılar.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 2 ay önce #6373 Yazan: hkocak
Sn. "esavran" dikkatine;

Belediye tarafından verilen kararın infazı mümkündür... Köy yerleşik alan içinde kalan kısım ile dışında kalan kısmı birbirinden ayırmak ayrı bir şey, köy yerleşik alan içinde kalan kısmı beşe ayırmak ayrı bir şeydir... Köy yerleşik alan içinde kalan kısım ile dışında kalan kısım 5403 sayılı Kanunda belirtilen kıstaslara tabi olmaksızın birbirinden ayrıldı. O aşama kapandı.

Daha sonra köy yerleşik alan içinde kalan kısmı Plânsız Alanlar İmar Yönetmeliği koşullarına göre ayırma işlemine bakalım. Bu ayırma işleminde de parsel sayısı beşi geçmiyor. Öyleyse yapılan işlem doğrudur. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.064 saniye
Geliştiren: Kunena Forum