KAT MÜLKİYETİ KURULMUŞ TAŞINMAZIN İFRAZININ TESCİL ŞEKLİ

7 yıl 2 ay önce #6376 Yazan: mguney79
Merhabalar..
Makaleler kısmında bulunan

"KAT MÜLKİYETİ KURULMUŞ TAŞINMAZIN İFRAZININ TESCİL ŞEKLİ" başlıklı ( tapu-kadastro.net/index.php/makaleler-2/...in-kocak-metin-beyaz )

yazıya benzer durumda 30 malikin bulunduğu çok eski bir sitemiz var. 1973 yılındaki projesine göre; proje tek parsel ve proje üzerinde "parsel kadastro görmemiştir" ibaresi var. Bu şekilde projesi hazırlanmış ve onaylanmış, ilerleyen zamanlarda parsel ifraza tabi tutulmuş ve de binalardan her biri farklı parselde kalmış. bir parselde 12 malik diğer parselde 18 malik var. 18 malikin olduğu yerde arsa payları daha düşük olmuş. Yönetim planı 1981 yılında onaylanmış ve iki parsel için ortak olan tek bir yönetim planı var. tapuyada işli. Yönetim planında bir maddesinde ileriye dönük olarak ilave kat yapılmak istediğinde iki parsel maliklerininde oybirliği olması gerektiği belirtilmiş.ayrıca kapıcı dairesi, kazan dairesi,sığınak arsa payı yüksek olan parselde kalmış. yukarıda linkinide verdiğim Hüseyin KOÇAK bey tarafından yazılmış makalede İfraz sonucu oluşan parseller tapu kütüğüne tescil edilirken, hisse çözümüne dair formalitenin de yerine getirilmesi gerekir denilmektedir. Bu formalite nedir. Tek parsel iken kadastro sonrası iki parsel olması sonucu arsa paylarının eşitliğinin sağlanması için arsa payı fazla olan yerden arsa hissesi talep edilebilirmi.? veya yapılması gereken nedir? bilgilendirmeniz için şimdiden teşekkürler.. 05337228632 metin[/b]

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 2 ay önce #6400 Yazan: mbeyaz
Sn. "mguney79" dikkatine;

Yapılan işlem mevcut kat mülkiyetinin terkini sonucunu doğuran bir işlemdir. Arsa payları ve kat mülkiyetine konu parseller değiştiği için bağımsız bölüm maliklerinin hepsinin bir araya gelip, her parsel için ayrı arsa payları belirlemeleri gerekmektedir. Arsa payları listesinin yeniden düzenlenmesi gerekir. Diğer parsellerdeki bina ile ortak kullanılan alanların (kapıcı dairesi, kazan dairesi vs) tasarruf şekli yönetim planında yeniden belirlenmelidir.

Dolayısıyla kat mülkiyetinin terkini ve yeniden tesisi işlemi yapılmalıdır. Bu yeni işlem yapılana kadar bağımsız bölümlerin kaydının ve ana taşınmaz sayfasının beyanlar hanesine arsa paylarının toplamının 1/1 vermediği ve arsa paylarında değişiklik yapılacağına dair kayıt konulmalıdır. Metin BEYAZ
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: atay_bekir

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 2 ay önce #6407 Yazan: mguney79
Metin BEYAZ Bey bilgilendirmeniz için teşekkürler... yakın zamanda 12 malikin bulunduğu parselde bulunan binalar sahipleri tarafından kentsel dönüşüm yasasına göre yıktırıldı. 18 daire bulunan parseldeki malikler yönetim planının ilgili maddesine istinaden ilave katların yapılmasının 30 malik onayı ile yapılması gerektiğini savunuyoruz. Yapımı tek parsel olarak başlanan ancak sonrasında tasarrufumuz dışında kat mülkiyeti kurulu iken yapılan ifrazdan dolayı 18 malik daha küçük bir parselde kalmış. İfrazdan sonra EK Yönetim planında iki parselinde parsel numaraları belirtilerek 40 yıl önce oluşturulmuş. şu anda arsaya dönüşen parselde olan geçmişten olan hakkımızı nasıl savunabiliriz. ekte yönetim planı olup yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederiz.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.074 saniye
Geliştiren: Kunena Forum