ihdas

9 yıl 8 ay önce #2423 Yazan: burak
2010 senesinde Valiliğe ait parsel üzerinde yola terk işlemi yapılmıştır. 2014 senesinde imar planı revize edilmiş olup yeni plana göre terk edilen alanın ihdas edilmesi gerekmektedir.

Şimdi ihdas edilecek yer eski sahibine dönmesi gerekmez mi? Belediye adına tescil yapılması gerektiği söyleniyor belediye tarafından. ayrıca revize edilen plan ile il plan arasında çok ufak bır kırık farkı vardır. bu fark ihdasta 10 m2 alana tekabül ediyor. Terk edilen alan için ayrı 10 m2 için ayrı tapu mu çıkması gerekir kanuna göre?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 8 ay önce #2437 Yazan: hkocak
* BEDELSİZ TERKİN İLGİLİSİNE DÖNÜP DÖNMEMESİ (Sn. "burak" dikkatine)

Bu Sitenin "MAKALELER" Kategorisi "İMAR" Sayfasında "YOLLARIN 18 UYGULAMASINA TABİ TUTULMASI" başlıklı bir makale yer almaktadır. Öncelikle o makaleyi okumanızı öneririm. O Makalede; Anayasa Mahkemesinin 12.01.2012 tarih E.2011/23, K.2012/3 sayılı kararından bahsedilmektedir.

Yola terK edilen yerlerin tekrar tescile konu olması halinde, terk edene geri dönüp, dönmeyeceği konusu uzun süre tartışma konusu olmuş ama en son Anayasa Mahkemesinin kararı ile son nokta konmuştur. Bu karara göre; terk eden kim olursa olsun, terk ettiği yer üzerinde hak iddia edemeyecektir. Dolayısıyla bu karardan, ihdasın belediye adına yapılmasında sakınca bulunmadığı sonucu çıkarılmaktadır. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: bedrettin toy

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 8 ay önce #2566 Yazan: BAHADIR0672
Sayın Müfettişim kadastro parselleri arasında geniş boşluklar var ama kadastro paftasında yol yazıyor.18.madde uygulamasında imar adalarına gelen bu kısımların, tamamen yoldan ihdas olarak mı tescil etmemiz gerekir? bunun hukuki durumu nedir.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 8 ay önce - 9 yıl 8 ay önce #2569 Yazan: hkocak
* KADASTRAL YOLLARIN İHDASI (Sn. "BAHADIR0672" dikkatine);

Sitenin "MAKALELER" kategorisi, "İMAR" sayfasında; "KADASTRAL YOLLARIN 18 UYGULAMASINA TABİ TUTULMASI" başlıklı bir makale var. Öncelikle onu okumanızı öneririm.

Genrl Müdürlüğümüzün talimatları; bahsettiğiniz yerlerin ihdas edilebileceğini öngörüyor. 2644 sayılı Tapu Kanununun 21'inci maddesindeki hüküm gereğince hareket edildiğinde, kadastral yollar imar yollarına da rastlasa, imar adalarına da rastlası ihdas edilebilir. Danıştay kararları ise, kapanan yollan nereye rastlarsa rastlasın, öncelikle (DOP'tan oluşturulacak) kamusal alanlar için kullanılmasını öngörmektedir. Dolayısıyla konu geniş.

Kadastral yolun ister tümü, isterse imar adalarına rastlayan kısmı ihdas edilerek 18 dosyası getirildiğinde, (dayanağı Tapu Kanununun 21'inci maddesi olduğundan) Tapu Kadastro İdaresi tarafından kabulünde sakınca yoktur. Yine 21'inci madde gereğince bu yerler, belediye sınırları içinde belediye, dışında ise köy tüzel kişiliği adına tescil edilir.

Ama bu şekilde tescil edilen uygulamaya karşı dava açılırsa, Danıştay, uygulamayı iptal etmektedir. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: bedrettin toy, BAHADIR0672

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.075 saniye
Geliştiren: Kunena Forum