Geri Dönüşüm Sonrasına Binayen Bir kaç Soru

9 yıl 6 ay önce #2890 Yazan: thunder
Daha önceki yazılarımda bazı konular da vermiş olduğunuz bilgiler için öcelikle sayın hüseyin koçağa tşklrimi iletirim
fakat yazımda ek olrak belrititğim üzre bazı eksik kalan konular için konuya cvp yazmıştım o konularada cvp alabilrsem çok meemnun olurum.. şöylekki kısa olarak özetlewmek gerkirse

1) arazimde geri dönüşüm olursa parsel tapularım iptalmi olur.??
2-) bugüne kadar ödediğim arazi vergilerimin akibeti ne olur " çünkü ben arsa vergisi üzerinden elimdeki tapulara göre beyan vermişim ve o beyan üzerinden vergimi yıllardır düzenli olarak ödüyorum mademki belediye geridönüşüm yapcaksa tapumu iptal etme gibi bir yetkisi var ise ben bugüne kadar bu vergileri neden ödedim..
3) arazi deki filanca çaptaki filanca parseldeki mülkiyeti 3 kişlere yapılan satışlar geri dönüşüm olursa bu adamlara hisselerini aynı yerden satın aldıkları yerden nasıl iadesini yapcağım??
****belediye geri dönüşümü biz eski haline çevirip bırkacağız gerisene karışmayız diyor.. belediye art niyetli davranıyor..
4) belediye şuan temyiz aşamasında olan dava sonucunu beklemden geri dönüşümü arel acele yapmak istiyor dieimki bugün bu geridönüşüm işlmeini temiz deki dava sonucunu beklemden usulsüz olarrak yaptı arazimdeki tüm uygulamayı iptal etti .. benim davamda danıştaydan lehime onanır gelirse beleiye ozman ne yapacak?? belediyenin yapmış olduğu geridönüşüm işlemi hükümsüzmü kalır..
*****benim eski uygulamamın devamı söz konusu olurmu..?? yoksa belediyenin yapmış olduğu bu geri dönüşüm uygulamsı neticesinde yeniden bir uygulama yaptırmamam gerekirmi yaptırırmak zorunda kalırsam tekrardan masraf etmem gerekecek bu yapcağım masarafı ve uğradığım zarar ziyan arazimin adının çıkarılıp değersizleştirimesi "3 kişiler arazimi belediyenin tutumu yüzünden almaktan vaz geçiyor".. gibi bu süre zarfında uğradığım tüm kayıpları belediyeden yasal faizi ile birlikte rücü etme hakkına sahip olurmuyum... ...
5-) belediyenin bu tutumu tamamen arazim üzerinden rant elde etme acı taşımaktadır. yasal hakalrımı kanuni yönden kullanmayı ve beldeyiyi bu tutumundan öütürü çevre ve şehircilik bakanlığına şikayet etmeyi düşünüyorum Çevre ve Şehircilik bakanlığı bu konuya müdahil olurmu çalışma alanına girermi ne diyorsunuz.. saygılarımlaa..
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: Şükrü MERCİMEK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 6 ay önce #2901 Yazan: hkocak
Sn. "thunder" dikkatine;

Sizin konu ile ilgili olarak Tapu ve Kadastro yönüyle daha önce vermiş olduğum cevap üzerine yazılacak pek bir şey bulunmamaktadır... Özetle; 18 uygulamasını yapma yetkisi belediyeye aittir. Belediye buna resen yetkilidir, ilgililere sormadan yapabilir... Yapılan uyguylama iptal edildiğinde geri dönüşüm yapılması gerekir. Bu arada imar parselleri el değiştirmişse geri dönüşüm yeni malikler adına yapılır. Geri dönüşüm yapıldığı için de buna bağlı olarak imar parsellerinin tapuları da iptal olur, kadastro parseline döner, kadastro parseli olarak tapusu çıkar... Geri dönüşüm sonrasında yeni bir 18 uygulama konusunda yine belediye resen yetkilidir. Belediye, sizin talebinize uygun hareket etmek zorunda değildir... Belediyenin iyi niyetinden endişeniz varsa şikayet keyfiyetiniz tabi bulunmaktadır. Belediye için şikayeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığına değil İç İşleri Bakanlığına yapmanız gerekir. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: pamukkale, thunder

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.064 saniye
Geliştiren: Kunena Forum