köy yörleşik alanı

9 yıl 3 ay önce #3271 Yazan: ceyhan
köy yerleşik alanı içerisinde yapılan ifrazlarda bölünen parsellerin cinsi ne olmalıdır.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 3 ay önce #3272 Yazan: haritaciii87
köy yerleşik alanı içerisnde olan yerin köy yerleşim planı olduğunu göstermektedir.Planı olan yerlerin ifrazında parsel cinsinin arsa olması gerektiği kanaaatindeyim.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: ceyhan

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 3 ay önce #3282 Yazan: ceyhan
2010/4 nolu genelgenin 24. maddesinin "15.1 Ana parselin vasfında yapı bulunmaması halinde, uygulamanın altlığı olan imar planına göre oluşan parsellerin, mevcut vasıflarını kendiliğinden kaybederek imar planı ile getirilen kullanım amaçlarına konu ve tabi olmaları işlemin doğal sonucu olduğundan, plandaki kullanım amacına göre ifraz sonucu oluşan parsellerin cinsi tescil bildiriminde belirtilir. Bu işlem için ayrıca cins değişikliği döner sermaye ücreti alınmaz." burada önemli olan husus "uygulamanın altlığı olan imar planına göre oluşan parsellerin" ibaresi geçmektedir. köy yerleşik alanında ise imar planı bulunmayıp köy yerleşik alan planı vardır. köy yerleşik alanı imar pllanı yerine geçermi?????

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 3 ay önce #3305 Yazan: haritaciii87
Bayındırlık ve İskân Bakanlığının(çevre ve Şehircilik Bakanlığı) 2007/12 sayılı genelgesi 2. paragrafında; köy yerleşim Planı , köylerin sağlıklı bir şekilde yerleşimini ve gelişimini sağlayan imar planı olduğundan belediye ve mücavir alan sınırları dışında köy yerleşim planı olan alanlarda, 3194 sayılı imar kanunu uyarınca... ifadesi yer almaktadır. Bu ifadeden de köy yerleşim Planı imar planı özelliğini taşıdığı görülmektedir. Söz konusu yerin köy yerleşim planı var ise plandaki kullanış amacına göre cinsini tayin etmenin mümkün olduğu,köy yerleşim Planı yok ise cinsinin aynı kalması gerektiği kanaatindeyim.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 3 ay önce #3314 Yazan: 71excalibur71
köy yerleşik alanı içinde ayırma sonucu oluşan parsele ana parsel cinsini taşımak gerekir. çünkü plansız alanlar yönetmeliğine yapılan ayırmada 2010/22 genelgenin 15. maddesindeki istisna uygulanamaz. çünkü köy yerleşim alanı plan yerine geçmez. ancak daha sonra arsa olarak cins değişikliği talebi gelirse ilgili kurum yazısı ile yapmak mümkündür.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.060 saniye
Geliştiren: Kunena Forum