Rızai ifrazda yol terkinin yapılmamış olması

9 yıl 1 ay önce #3645 Yazan: SİYABEND
Merhabalar;
Kısa bir sorum olacak..
Rızai ifrazla iki kadastral parselde parselasyon yapılmış fakat yol olan kısıma parsel numarası verilip tapusu çıkarılmış. parselasyonla oluşturulan parseller konut olarak kullanılmakta geometrik olarak yol şeklindeki ve fiiliyattada yol olan kısım ise yaklaşık 25-30 yıla yakındır yol olarak kullanılıyor. söz konusu parsel kamulaştırma davası açmış. söz konusu konu ile ilgili mahkeme savunması ve krokileri ekte sunulmuştur. umarım bu konuda yardımcı olursunuz.
kolay gelsin ......
[attachment:1]Outlook

.com-1.zip[/attachment]

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 1 ay önce #3649 Yazan: hkocak
Sn. "SPARTACUS" dikkatine;

Konuyu anlatmışsınız ama sonuç olarak neyi soruyorsunuz belli değil?

Herhangi iki parselde ya da tek parselde ifraz yapılıyor. Rızai dediğinize göre 15, 16'ncı maddeler uygulanmış olmalı. Parsel ifraz ile parsellere ayrılıyor, bu işlemde yol da var ve yola giden kısım terk edilmesi gerekirken parsel numarası verilerek tapuya tescil edilip tapusu da verilmiş, öyle mi? ... Yerin fiilen yol olmasından çok o kısımlar imar plânında ne görünüyor ve de ifraz işlem, yapılırken alınan encümen kararında o kısım için ne denmiş onları da ortaya koymak gerekir. ... Sonra da sorunuz ne? ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: Şükrü MERCİMEK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 1 ay önce #3697 Yazan: SİYABEND
merhabalar.....
hocam herhangi o iki parsel 1976 yılında ifraz yapılmış yani 6785 sayılı imar kanununa göre ifraz yapılmış 1976 yılındaki uygulama imar planlarında da yoldur yani bu işlemde yolda var ve yola giden kısım terk edilmesi gerekirken parsel numarası verilerek tapuya arsa olarak tescil edilmiş.yer hem filin hemde uygulama imar planında yoldur. İfraz dosyasında belediye, kadastro ve tapu da encümen kararı yok bulamadık. Söz konusu parselin o tarihteki uygulama imar planı ile parsellerin çakıştırılmış hali Ek te sunulmuştur.
sorum şu hocam 3194 sayılı kanunun

GEÇİCİ MADDE 4- Kanunun yürürlüğe girmesinden önce tapuda müşterek giriş olarak tescil edilip fiilen kamu tarafından yol olarak kullanılan tapu kaydı yol olarak terkin edilmeyen gayrimenkullerin imar planında kamu hizmet ve tesislerine ayrılanları belediye ve mücavir alan sınırları içinde belediye encümeni, dışında ise il idare kurulu kararı ile muvafakat aranmaksızın imar planındaki tahsis amacına uygun olarak tapuda terkin edilir.

demekte biz bu geçici madde4 göre encümen kararı alıp terk ettirebilir miyiz.

saygılar ......
Ek Dosyalar:

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 1 ay önce #3700 Yazan: hkocak
Sn. "SPARTACUS" dikkatine;

Geçici Madde.4'e bakılacak olursa bu terkin işlemini yapabilirsiniz. Ama bir şekilde o yer kim adına tescilli ise haberdar edilmesi de gerekir... Siz bunu bir şekilde sağlamalısınız. Ya da yapılan işlem tapu kütüğüne işlendikten sonra, Medeni Kanunun 1019'uncu maddesi gereğince Tapu Müdürlüğü tarafından yapılması gerekir. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 4 ay önce #4864 Yazan: SİYABEND
hocam söz konusu parselin imar kanunun geçici madde 4 göre terk dosyası hazırlayıp encümen kararını aldıp dosyayı kadastroya gönderdik. Kadastro o parselin mülkiyet sahibinin belediyeye kamulaştırma davasını açtığını mahkemelik olduğundan mahkemenin sonucunun beklenip mahkemenin aldığı karara göre işlem tesis edeceğini belirtip dosyayı belediyeye geri gönderdi.
söz konusu parselle ilgili mahkemenin herhangi bir kısıtlayıcı şerhi olmamasına rağmen kadastro işlem tesisini red edebilir mi?
yasal olarak geçici madde 4 göre terkin işlemi yapılabilmesine rağmen mahkeme kararının beklenmesi gerekli mi?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 4 ay önce #4875 Yazan: hkocak
Sn. "SİYABEND" dikkatine;

Tamam, Mahkeme kararının sonucu beklensin ama, kişi o parseli başkasına da satmaya kalkabilir. O nedenle de mahkemesi sonuçlanıncaya kadar, üçüncü şahısların haklarının korunması bakımından tapu kütüğünün "beyanlar" hanesine, o yerin halihazırda imar planında yolda kaldığının ve davalı olduğunun belirtilmesi gerekir. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.059 saniye
Geliştiren: Kunena Forum