ihdas

7 yıl 5 ay önce #6250 Yazan: boon_tr_42
Merhaba
Ekli krokiden de daha net anlaşılacağı üzere;
İhdas için Belelediye tarafından verilen Encümen kararında A,B,C,D,E ve F harfleri ile gösterilen yerlerin ihdas edilmesine A harfi ile ihdas edilen kısmın 101 ada 8 nolu parselle G harfi ile gösterilen yerde birleştirilmesine şeklinde encümen kararı verilmiş.Yüklenici ile yapılan iş yapım sözleşmesinde sadece 101 ada 8 nolu parselin maliki ile sözleşme yapılmış olduğu gözüküyor.
Benim sormak istediğim;
1-İş yapım sözleşmesi 101 ada 8 nolu parselin malikye yapıldığı için sadece A harfiyle gösterilen yer mi ihdas edilmeli?
2-Kadastro parsellerinin karşısına (anlına) gelen tüm ihdas parsellerinin ayrı ayrı ihdas edile bilmesi için yüklenicinin Belediye ile iş yapım sözleşmesi imzalaması gerekir mi?
3-Belirtilen encümen kararı ile tüm ihdaslar yapıla bilir ise 101 ada 9,10,11,12 ve 1 nolu parsellerin maliklerinin yapılan ihdas işleminden haberleri olmamaktadır.Bu bir hak kaybına sebep olabilirmi (ihdas edilen parsellerin baş kişilere satılması yada icra satışı gibi)
Benim fikrim
İş yapım sözleşmesi yapılan 101 ada 8 nolu parsel için A harfi ile gösterline yerin ihdas işlemi yapılmalı. Diğer ihdas işlememi kalmalı
Üstadım vereceğiniz cevaba şimdiden teşekkür eder ilgili kanun yönetmelik vb. belirtirseniz sevinirim.
Ek Dosyalar:

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 4 ay önce #6285 Yazan: 71excalibur71
boon_tr_42 dikkatine;
a hariç diğer ihdas parçalarının sınırlarını belediye hangi gerekçeye dayandırarak çizme yetkisini ele almış , bunu irdelemek gerek. yani, belediye plana dayanarak bir miktar ihdası (A kısmını) 8 nolu parsele dahil edebilir. ancak diğer parçaların cephe şartları ne oldu?. ayrıca kuzey parça hariç diğer ihdas parçaları imar parsellerinin yola cephelerini kapatıyor. bu durum da kabul edilemez. "efendim sonra diğer parseller ile birleştireceğiz" cevabı yeterli değil.
yukarda açıklanan hususların gerekçelerini Tip İmar Yönetmeliğinde bulabilirsiniz.
dolayısıyla sözleşme vb şekil işlerinden daha öte; öncelikle mevzuata uygun parseller üretme konusuna bakalım. durumu açıklayan rapor ile dosyayı "kadastro tekniği açısından incelenmeksizin" ibaresi ile iade etmek gerekir.
kolay gelsin
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: boon_tr_42

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 4 ay önce #6288 Yazan: boon_tr_42
8 Parsel hariç diğer imar parsellerinin yolunu kapatıyor demişiniz zaten imar değişikliğinden dolayı ihdas oluşuyor
karşı imar adası ile olan yol genişliği (10m den 7 m düşmesi) ve yol güzergahının değişmesi ile ihdas oluşuyor. İhdasın oluşmasında bir sıkıntı yok benim sorum 8 parselin dışında diğer parsel maliklerinin talebi olmadan parsel karşılığına gelecek şekilde ihdas oluşturulabilir mi.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 4 ay önce #6307 Yazan: 71excalibur71
Bir önceki cevabımda belirttiğim hususu gözardı ediyorsunuz. Plan tadilatı ile 7 m ye düşen yol sonucu ihdas oluşması , belediyenin cephe şartlarına uymayan parsel oluşturmasına ivaz vermez.
Sizin özellikle sorduğunuz soruya gelince; eğer tip imar yönetmeliği şartlarına uygun olsa idi belediye diğer parsel maliklerinin talebi olmadan ihdas yapabilir.
Önceki cevabı dikkatli okumanızı, cephe şartlarına uymayan,mevcut parsellerin yol cephelerini kapatan ihdasların oluşmasına sebep olacak işlem dosyasıjı iade etmenizi tavsiye ederim.
Kolay gelsin

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.075 saniye
Geliştiren: Kunena Forum