İmar Uygulamasında KOP

7 yıl 2 ay önce #6397 Yazan: celil20
Üstadım;
İmar Kanununun 18.maddesi uygulamasında Spor Alanı lejantlı bir alan Maliye Hazinesi hisselerinden karşılanabilir mi? yoksa KOP parseli olarak mı oluşturulmalı? Maliye Hazinesi hisselerinden oluşturulursa Kadastro Müdürlüğünün sorumluluğu nedir?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 2 ay önce #6405 Yazan: hkocak
Sn. "celil20" dikkatine;

Danıştay kararlarına göre; "Semt spor alanının düzenleme ortaklık payından (DOP'tan), bölgesel spor alanının kamu ortaklık payından (KOP'tan) karşılanması gerekir." (6.Da.14.04.2004 tarih, E.2002/6584, K.2004/2274)

Bu yerlerin hazine taşınmazından karşılanmasına gelince; bu husus ayrıntılı bir şekilde makale olarak Sitenin "MAKALELER" kategorisi, "İMAR" bölümü, 4'üncü sayfasında yer almaktadır. Bu sayfadaki "HAZİNE MALLARI VE İMAR UYGULAMASI" başlıklı makaleyi okumanızı öneririm.

Normal şartlarda doğrudan hazine taşınmazından karşılanmaması gerekir. Ancak karşılanırsa, siz kadastro müğdürlüğü olarak bunu önce hatırlatıp geri çevirebilirsiniz ancak belediyenin ısrar etmesi halinde şişlemi gerçekleştirmeniz gerekir. Kaldı ki, böyle bir şeye hazine rıza gösteriyorsa sorun yok demektir. Hazine dava açarsa ona dava sonucuna göre işlem yapılır. Kadastrocunun sorumlu tutulmaması gerekir. Zaten Danıştay kararları da, kadatro müdürlüğünün yalnızca teknik yönden (yani BÖHHBÜY kapsamındaki) kontrolden sorumlu olduğu yolundadır. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: atay_bekir

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.079 saniye
Geliştiren: Kunena Forum