İFRAZ

6 yıl 11 ay önce #6477 Yazan: mesudcakmak
Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği Madde 44- (Değişik: 2.9.1999/23804 R.G.) İfraz suretiyle elde edilecek parsellerin tapu kadastro veya tapulama haritasında bulunan ve kamu eline geçmiş bir yola cephesinin bulunması şarttır. Parselden terk suretiyle yol oluşturulamaz. Çıkmaz sokaklara cephesi olan parseller ifraz edilemez. İfraz suretiyle çıkmaz sokak oluşturulamaz..denilmektedir.
Bununla ilgili birkaç sorum olacak.
Bu kanunda belirtilen çıkmaz yoldan kasıt nedir? Köy yolları kadastral yoldan oluşmakta olup bir şekilde yollar bir yerde bitmekte ve çıkmaz yol oluşmaktadır. İfraz edilecek parselin cephe aldığı yol 50 metre sonrada çıkmaz olabiliyor 500 metre sonrada çıkmaz yol olabiliyor.Yani köy yolları bir şekilde çıkmaz oluyor.Bu durumda köylerde hiçbir zaman ifraz olmaması mı gerekir. Buradaki ölçüt nedir.Neye göre değerlendirilcektir.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 10 ay önce #6499 Yazan: hkocak
Sn. "mesutcakmak" dikkatine;

Çok fazla derine inmemek gerekir. Plânsız bir yerde ifraz yapılan parsel, zaten var olup kullanılan bir yola cephesi olması yeterli. O ifraz işlemini yola cepjheli gibi göstermek adına, aslında olmayan bir yerde yol oluşturmak olmamalıdır diye değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.046 saniye
Geliştiren: Kunena Forum