18.MADDE UYGULAMASI SONUCU KAMULAŞTIRMA

6 yıl 10 ay önce #6516 Yazan: KARAOZ
Hocam iyi günler.Konya ilinde ikamet ediyorum Ana caddeye cepheli binamız var.Master planıyla ana cadde genişleyeceğinden bizim binamız yola isabet ediyor ve yıkılması gerekiyor.En son bimerden gelen cevabı aşağıda kopyalıyorum sorum şu:Binamız bir şekilde kurtarılabilirmi? Bu şekilde binası kurtulan varmı bütün bina sakinleri tedirgin bekliyoruz Lütfen cevaplayın teşekkürler
SÖZ KONUSU BÖLGENİN 1/1000'LİK İMAR PLANLARI ONAYLANDIKTAN SONRA 3194 SAYILI KANUNUN 18. MADDESİ UYGULANACAKTIR. BU UYGULAMALAR BİTTİKTEN SONRA BİNANIZLA İLGİLİ KAMULAŞTIRMA YAPILIP YAPILMAYACAĞINA KARAR VERİLECEKTİR. BİLGİNİZE SUNULUR.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 10 ay önce - 6 yıl 10 ay önce #6523 Yazan: hkocak
Sn. "KARAOZ" dikkatine;

Belli ki bahsettiğiniz yerde imar plânı tadilatı var. Daha önceki imar plânı gereğince oluşmuş yollar ve parseller var. İmar plânı gereğince oluşan parsellere doğal olarak sizler de binanızı yaptınız. Bugün sizin binanın önünden geçen yolun yetersiz olduğuna karar verilmiş olmalı ki, plân tadilatı ile genişletilmeye karar verilmiş.

Bu plân tadilatı ile oluşan durumu; 3194 sayılı İmar Kanununun 18'inci maddesinin verdiği yetkiye dayanarak belediye re'sen uygulayabilir. Bu uygulama yapıldığında sizin binanızın bir kısmı yolda kalmış olacağından yıkılmak durumundadır ve belediye bunun bedelini ödemesi gerekir... Ama siz binanız yıkılmasın istiyorsunuz!

Bunun için muhatabınız, bu plânı yapan belediye olacaktır. Binanızın kesin durumunu öğrendiğinize göre ilk etapta, yeni plânda (yani tadilat plânda), yol genişletmenin binalar yıkılmayacak kadar olması yolunda başvuruda bulunabilirsiniz. Belediye bunu dikkate alabilir. (Zira bu plânı uyguladığında yıkılacak binalara ödeyeceği bedelin miktarı belki caydırıcı olabilir.)

Yok belediye bunda ısrarlı ise o zaman 18'inci madde uygulamasını beklemekten başka çare yok gibi. 18'inci madde uygulanmadığı sürece o binada oturmaya devam edebilirsiniz. 18'inci madde uydare mahkemesine dava açma keyfiyetiniz bulunmaktadır. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.046 saniye
Geliştiren: Kunena Forum