18 sonrası plan revizyonu ile cami alanı ihdası

6 yıl 8 ay önce #6780 Yazan: snyhrt
18 uygulaması yapılmış bir alanda ilçe genelinde plan revizyonu yapılarak cami alanı oluşturulmuş. yapmak istediğimiz uygulamada vatandaşlara ait birkaç parselin birleştirilmesi bir kısım yerin yola terki ve bir kısım yerin de yoldan ihdası gerekiyor. Yoldan ihdaslar ile birleşen şahıs parsellerinin yola terk yapılarak tekrar ayrılması ile iki ada oluşuyor bir ada vatandaşa ait tapulanıyor diğer ada (planda ibadet hane) belediye adına tapulanıyor.İşlemde şahıs parsellerinin şekli değişiyor ancak miktarlarında bir değişiklik olmuyor.Sonuç olarak ibadethane yapılmak üzere belediye adına ihdasen tapu çıkarılıyor.Kadastro yönünden işlemin yapılmasında bir sakınca var mıdır?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 8 ay önce #6799 Yazan: 71excalibur71
sayın snyhrt;
sorunuzda açık olmayan konular var. cami alanı ne tür bir alanın tadilatı ile oluşuyor, ihdas-terk-ada oluşumu işlemlerini ve hisselendirmeyi 3194/15-16 ile mi yoksa 3194/18 ile mi yapıyorsunuz. ihdas sonucu oluşan hisseyi mi cami alanında topluyorsunuz vs.
konu başlığınıza cevap vermek belki size yardımcı olur; 3194/18 uygulaması ile dop olarak kazanılan bir yer plan tadilatı ile cami alanına dönüşüyorsa ,ihdas belediye adına değil MALİYE HAZİNESİ adına olur. okul da olsa idi cevap yine MALİYE HAZİNESİ olurdu.
yani yol veya parkı plan tadilatı ile cami alanına dönüştürerek belediye adına tapu oluşturulamaz.
konuya ilişkin Genel Müdürlük talimatı form ve kısa cevaplar arasında vardır.
kolay gelsin...

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.060 saniye
Geliştiren: Kunena Forum