İmar Uygulama Sahasında Dere'nin Durumu

6 yıl 6 ay önce #6889 Yazan: fthkucukaltan
Üstad Merhaba,
İmar uygulama sahasın içerisinde kalan derenin ihdası imar uygulamasında sadece imar adalarına rastlayan kısımlarda mı yoksa tamamında mı olmalı? Uygulamanın DOP'un %20 olarak hesaplanmıştır.

İmar adalarına rastlayan kısımlarının ihdası yapıldığında bazı imar parselleri ihdas edilmeyen dereye komşu olmaktadır(kısmen dereye kısmen imar yoluna cepheli yada tamamen dereye cepheli)

İmar yoluna rastlayan dereler ihdas edilmez ise imar yolları açılamamaktadır.
Eğer imar yoluna ve parka rastlayan kısımlar ihdas edilmez ise imar uygulaması sonucu oluşacak paftada ihdas edilmeyen kısımlar dere olarak taşınması bölgede ilerleyen zamanlarda yola cephe şartı sağlanamayacağı için sıkıntı yaşanabileceği düşüncesindeyim.

Dereler Maliye Hazinesinin hüküm ve tasarrufunda olması sebebiyle ihdas edilmese (imar yollarında ve park alanlarında kalan kısımları) Maliye Hazinesinin kaybı olacaktır. Maliye Hazinesinin ihdas edilmememesine muvafakatı gerekir mi?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 6 ay önce #6891 Yazan: hkocak
Sn." fthkckaltan" dikkatine;

Dereler Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerdir. Üzerinde tescili gerektiren ayni hak doğması ile de maliye hazinesi adına tescil edilmesi gerekir. Dere imar plânı kapsamında kalmakla üzerinde tescili gerektyiren ayni hak doğmuş demektir ve de Defterdarlık ( ya da Malmüdürlüğünün) talebi ile bir bütün olarak tescil edilmeli ve yine bir bütün olarak Maliye Hazinesi adına uygulamaya girmelidir. Diğer parsellereden kesilen oranda DOP kesildikten sonra kalan kısım için Maliye hazinesi adına parsel oluşturulmalıdır.

Konuyla ilgili olarak Sitenin "MAKALELER" kategorisi, "İMAR" bölümü, 4'üncü sayfasında "HAZİNE MALLARI VE İMAR UYGULAMASI" başlıklı makale bulunmaktadır. Onu okumanızı öneririm. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.058 saniye
Geliştiren: Kunena Forum