belediyenin el attığı taşınmaz kısmını sonradan yola terk göstermesi

6 yıl 6 ay önce #6899 Yazan: tigris
tarla vasfında üzerinde kooperatifçe yapı bulunan taşınmaz, kooperatif tarafından 2000 yılında tapuya başvurulup imar planına uygun tapusu alınmıştır. ilgili taşınmazın ön cephesi tapu alındıktan yeni imar planı yapılana dek yol olarak ( yaklaşık 300 m2 alan ön tarafı komşu parsel tarafından kapalı yan tarafı da yine yol olarak gözükmekteyse de başka bina ile kapalı olup sadece genel otopark olarak mahallece kullanılmaktadır) 2013 yılında hazırlanan ve 2014 yılında onaylanan imar planında ise belediyenin yol olarak gösterdiği ve kooperatifin mülkiyetini sınırladığı alan yola terk olarak belirlenmiştir. Burada belediye hangi hakka dayanarak hem kooperatif arazisini yol olarak kullanıp hem de bu gasbını meşrulaştırarak tekrar imar planı yaparak rızaen yola terk yapılmasını zorlamaktadır. Anayasal mülkiyet hakkına aykırı olan bu durum imar kanunu ile ihlal edilip, ek maddeler ve geçici maddeler ile haklar ihlal edilmektedir.

Burada birinci durum olarak- belediyenin imar planı değişikliğine kadar yol olarak kullandığı kısım için kamulaştırma kanununa göre tazminat ödemesi istenebilir mi ?
İkinci durum olarak idareye el atmanın önlenmesi için dava açılırsa imar kanunu geçici maddenin yürürlüğe girdiği tarihi takiben 5 yıl beklemek zorunda kalacak taşınmaz sahibi ne yapmalıdır.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.045 saniye
Geliştiren: Kunena Forum