TAPULU ARSAMIN BELEDİYE TARAFINDAN %35'LİK KISMINA EL KONULMASI

6 yıl 5 ay önce #6954 Yazan: HUNTER
Merhaba,
1998 yılında şile kumbaba da bir arsa satın aldım.Arsayı aldığımda tapu müdürlüğünden çap haritası da dahil aldığım krokide yol,yeşil alan,park vs ayrılmış olarak görülüyordu ve arsamın alanı 478 metre kareydi.2002 yılında tapu kadastro müdürlüğüne başvurarak arsamızın sınırlarını belirlemeleri için talepte bulunduk.Randevu günü geldiğinde kadastro ekipleriyle arsaya gittiğimizde arsamızın %35'lik kısmına yol,park ve yeşil alan amacıyla belediye tarafından el konularak 310 metre kareye düştüğü söylendi.Daha önce arsayı aldığımızda yukarıda da ifade ettiğim gibi zaten yol,park ve yeşil alan krokide belirtilmişti.Belediyelerin böyle bir hakkı olduğunu görüştüğüm hukukçular ifade etti ve dava açmamın bişey değiştirmeyeceğini söylediler.Bunun haksız bir uygulama olduğunu düşünüyorum ve sizlerden bu konudaki görüşlerinizi rica ediyorum.Bir arsanın üzerinden 2.kez böyle bir kesinti yapılması hukukimidir?el konulan kısmı geri alma şansım varmı?
ayrıca e-devletten tesadüfen gördüğüm arsamın üzerinde toprak haciz şerhi vardı.Belediyeye gittiğimde 2001 yılında 18.madde nedeniyle konulduğunu söylediler.Asıl sorun 2001 yılında arsam 1.derecede SİT alanı ilan edilmiş ve bunu yeni öğrendim.İlginç olan şu ki Sit alanı ilan edildikten sonra arsamın sağına ve soluna ik tane villa yapılmış.Belediyeye gittiğimce imar izni iptal edilmiş dediler.ne yapabilirim?Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 3 ay önce #7028 Yazan: mancho
Merhabalar,
Belediyede bu işlemleri yapan birisi olarak parselasyon planı yapımına arsama el kondu denilmesini anlamıyorum. Siz arsa sahipleri olarak şunu bilmek zorundasınız; imar planı içindeki yol ve yeşil alanlar tarla ve arsalardan kesinti yapılarak oluşturulur. Aksi halde bütün yol ve parklar kamulaştırılarak açılması gerekmektedir. Buda belediye bütçeleri göz önüne alındığında imkansızdır. Kanun %40 a kadar kesintiyi mümkün kılmaktadır. bu değerin üstünde kesinti yapılamaz. Sizin burada hatanız arsa alamadan burada daha önce DOP kesintisi yapılıp yapılmadığını sormamışsınız.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.069 saniye
Geliştiren: Kunena Forum