18 iptali sonrasında geri dönüşüm

6 yıl 3 ay önce #6990 Yazan: mustafacinili
Hocam Merhaba ;
benim sorum baya bir karışık ve değişik;
ilgili belediyesi ufak bir bölgede 18 imar uygulaması yaptı ,ancak düzenleme sahasındaki çoğu taşınmaz 15. ve 16. maddeye istinaden terklerini yapmış arsa vasfını kazanmıştır.Yani yüzde 90 lık alan arsa vasfındadır.Sonuç itibariyle idare mahkemesi eşitsizlik olduğundan dolayı imar uygulamasını iptal etmiştir.Şimdide belediye 18 imar uygulaması yapmama kararı almıştır.Bu sebeple geri dönüşüm cetveli kaçınılmaz olmuştur.Benim sorumda geri dönüşümle alakalı;
-düzenlemeye giren A-B-C-D parselleri arsa vasıflıdır.
-düzenlemeye giren E ve F parselleri de tarla vasıflı olup ,uygulama sonra E ve F parsellerinin terk oranı yüksek olduğundan bana ait olan D parseli E ve F parselinin malikleri adına ikiye ifraz olarak tescil olmuştur.(D parseline bina yapılmamıştır ruhsat kesilmemiştir)
-18 imar uygulaması iptal olmadan önce bende mahkeme aşamasında A-B-C parsellerinin ruhsatlarını kesip kat irtifaklarını kurdum A-B-C parselinden daireler sattım.Şimdi geri dönüşüm cetvelinde A-B-C parselinden kaynaklı D parselinden gelecek olan geri dönüşüm eski malik olan bana mı gelecek ? yoksa kat irtifaklı olarak sattığım tapu sahiplerine mi gelecek.?
Daha önceki yazılarınızda yeni malike dönmesi gerektiğini yazmışsınız ama önceki yazılarınızda durum değer açısından olduğundan dolayı yeni malike dönmesi gerektiğini belirtmişsiniz.Ama burada durum farklı 18 öncesi ve sonrası A-B-C ve D parselleri zaten arsa vasfında değerli taşınmazlardır.yani geri dönüşüm olduğunda kat irtifaklı daire satın olan yeni maliklerin herhangi bir değer kaybı olmuyor. Aksine geri dönüşümde hem kat irtifaklı daire sahibi oluyor bunun üstüne bir de D parselinden hissesi olmuş oluyor.Yasal olarak burada durum nasıl olmalıdır.?
(NOT:18 imar uygulaması askı sürecinde A-B-C-D parselleri maliki olduğumdan askı sürecinde A-B-C parsellerinin durumunun bozulmadan dop kesintisinin tamamının D parselinden yapılması talebim olmuştur ve olumlu sonuçlanmıştır.)
Ek Dosyalar:

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.082 saniye
Geliştiren: Kunena Forum