ORMAN NEDENİYLE TESCİL HARİCİ OLAN YERLERDE TESPİT

9 yıl 1 ay önce #3638 Yazan: bacanak
Sayın üstadlarım..
Orman kadastro çalışmalarına ( ihaleli işler yoluyla ) başlamak üzereyiz. 3402 Sayılı Kanunun ek 5 inci madde hükmü gereği öncelikle ormanların idari sınırlar dikkate alınarak sınırı içinde kaldığı köy veya mahalleden kadastrosunun yapılacağı öngörülmekle beraber uygulamada tereddütler vardır ..şöyleki.
3402 den önce yapılan tapulama çalışmaları sırasında orman olduğu gerekçesi ile tespit dışı bırakılan yer kavramında orman olduğu gerekçesi kapsamı nedir?
--Orijinal krokilerdeki orman/çalılık yazımları mı..? ( buna ne kadar itimat edilebilir? )
--Tescil harici taşlık kayalık gibi belirtmesi olan ve tapulama harici bırakılan yerlerde kültür arazisi varsa uygulama ?
-- 766 ya göre tapulaması yapılan bir yerde 1,2,3 … nolu parselin sınırlandırılması yapılmış ve bu parseller in aynı zamanda köy çalışma alanı sınırı olarak paftalarında belirtmeleri yapılmış. Anlıyoruz ki bu köy tapulama sınırı ( ormanlar dikkate alınmadığından düzenlendiği için ) bu parselleri takip ederek gidiyor. Tereddüt yok. Ancak birime ait idari sınırlardan yararlanılarak orman sınırları belirlendiğinden çoğu tapulama çalışma alanı sınırının içinde veya dışında kalan yerlerin ORMAN DIŞI olduğu görülmektedir. Örneğimizdeki krokileri üzerinde 1,2,3 nolu parsellerin ( tapulama sınırından sonra gelen ) kuzeyinde orman/çalılık belirtimi bazılarında var bazılarında yok.. Orman tahdidi geçirildiğinde anılan parsellerin kuzeyinde tapulanmayan kısımların aynı köyün ormanı olduğunu da belirlemiş durumdayız. Burada anılan 1,2,3 nolu parsellerin kuzeyinde – köy tapulama sahası dışı ve tapulama harici bırakılan – bu kısımlarda sarı alanlar mevcuttur. Ve bu alanlarda da bazı taşınmazlar idari yoldan hazine adına tesciller yapılarak vatandaşa satış yoluyla devredilmiş. İş bu idari yoldan hazine adına tescili sağlanarak ilgilileri adına satışı yapılan parsellerin bitişiğinde ( ve geniş bir tampon bölgede ) başka sarı alanda kalan parsellerde var..
a) Bu taşınmazlar sınırlandırılacak mı.. Yoksa idari yoldan tescile mi yönlendirilecek,
b) Sınırlandırılıp Hazine adına mı tespit yapılacak..? ( YAYGIN KANAAT BU YÖNDE ) Bu kez kullanıcı belirtiminde şekil nasıl olur.?
c) Sınırlandırılıp mevcut kanunlar kapsamında hak sahipleri belirlenerek tespiti mi sağlanacak.
Yukarıda izah etmeye çalıştığım durumlarla ilgili olarak kadastro çalışmaları 3402 Sayılı Kanun kapsamında yapılan birimlerde uygulama şekli farklılık arz eder mi ?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 1 ay önce #3653 Yazan: hkocak
Sn. "bacanak" dikkatine;

Sorularınız hep çok uzun olduğu için okumak ve anlamak sorlaşıyor, buna bağlı olarak da cevap yazmak da geçikiyor ya da hiç yazılamıyor... Sitenin "MAKALELER" Kategorisi "ORMAN" sayfasında; "ORMAN KADASTROSUNUN KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YAPILMASI VE KÜLTÜR ARAZİLERİNİN DURUMU" başlıklı makaleyi okumanızı öneriyorum. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: bacanak

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 1 ay önce #3668 Yazan: bacanak
İhaleli Orman kadastro çalışmalarında 3402 sayılı kanunun ek-8 maddesinin kapsamı nedir..
1-- 3402 sayılı kanuna göre sınırlandırılır, tespiti yapılır
2-- Sınırlandırma yapılır hazine adına tespit yapılır tutanak edinmesine zilyedi belirtilir.
3-- Orka da ek - 8 uygulaması yapılmaz.Ayrı bir program da yapılır.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.049 saniye
Geliştiren: Kunena Forum