Cins Değişikliğinde Proje ve Arazi Uyuşmazlığı

9 yıl 9 ay önce #2477 Yazan: kutay
Merhabalar,

Değerli üstadlarım, değişikliğe konu parsele ait yapı kullanma izin belgesi ile arazi uyuşmamaktadır. Arazideki girişin olduğu zemin kat projede bodrum 1. kat olarak gözükmektedir, arazideki bodrum 1. kat ise projede bodrum 2. kat olarak gözükmektedir. Yani arazide 1 kat bodrum 4 kat yol üstü kat sayısı var iken projede 2 kat bodrum 3 kat yol üstü gözükmektedir. Üstyazı ile bu hatanın düzeltilmesi istendiğinde ise belediyeden şöyle bir cevap gelmiştir:
"yapı ruhsatı düzenlenirken binaya ait su basman kotu geniş olan , çevre yolu üzerinden verilmiştir. Bu sebeple binanın 1. bodrum katı açığa çıkmıştır ." denilmiştir.Yani 1.bodrum katı bu şekilde açığa çıktığı için giriş de bodrumdan verilmiştir.


2010/4 nolu genelgede ise bu konuyla ilgili açık bir hüküm bulunmamaktadır. Bu konuda ne yapılmalı bilgilerinize arz ederim.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 8 ay önce - 9 yıl 8 ay önce #2629 Yazan: hkocak
Sn. “kutay” dikkatine;

Cins değişikliği işlemlerinde parsel cinsinin yazımında mevzuatta tam olarak standart bir düzenleme bulunmamaktadır. Siz çelişkili durumu, ilgili idareye bildirmişsiniz gerisi onların sorumluluğuna girer. Belediyenin cevabından sonra o talebi yerine getirmenizde sakınca olmadığını düşünüyorum. … Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.084 saniye
Geliştiren: Kunena Forum