MÜKERRER KADASTRO VE TALEBE BAĞLI İŞLEM

7 yıl 6 ay önce #6072 Yazan: Aydın Hatipoğlu
A mahallesinin tesis kadastrosu 1967, B Mahallesinin tesis Kadastrosu 1983 de yapılmış. A Mahallesinin 683 nolu parseli ile B Mahallesinin 11 nolu parseli mükerrer. 683 ve 11 nolu parsel davalı ve mahkeme tarafından ihtiyadi tedbir şerhi konulmuş.

A Mahallesinin 682 nolu parseli ile B mahallesinin paftasında bulunan dere yatağı mükerrer ve 682 nolu parselin tapu kütüğünde Kadastro Müdürlüğü tarafından "Mükerrer Kadastro Varıdır" diye beyanda bulunulmuş. Ancak taraflar mükerrerliğin giderilmesi için dava açmamış. Şu an 682 nolu parselin sahibi cins değişikliği talebinde bulundu ( yapısız iken yapılı hale gelme - 7 Katlı betonarme bina).
Kadastro Müdürlüğü Olarak Nasıl Bir Yol İzlememiz Gerekiyor.

*Durumu gösteren kroki ektedir.
Ek Dosyalar:

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 6 ay önce #6109 Yazan: 71excalibur71
682 nolu parselden daha doğuda 683 nolu parselin 11 nolu parsel ile mükerrerliği bariz ortada. lakin 682 nolu parselin bir mükerrerliği yok ki. yani işimize gelince B mahallesine göre mi yorumlayacağız. zaten tesis kadastrosu yapım yıllarına göre A mahallesi daha eski. 683 nolu parsel 682 nolu parseli koruyan bir delildir. burada A mahallesi kadastro ekibi dereyi 682 nolu parsele vermiş yorumunu yapacak durumda değiliz. 682 parselin malikini mağdur etmeye gerek yok boşuna.
sonuç olarak yapılması gereken ; bir üst yazı ile 682 nolu parseldeki mükerrerlik şerhinin terki ile cins değişikliği işleminin normal seyrinde yapılması gerektiğini düşünüyorum.
kolay gelsin...

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

7 yıl 5 ay önce #6131 Yazan: ozgurkariyer
ilk yapmanız gereken 682 ve 683 nolu parsellerin teknik evraklarına göre herhangi bir tersimat hatasının olup olmadığı. parsellerde herhangi bir tersimat hatası varsa; söz konusu hata mevzuatına göre düzeltilir. eğer 682 nolu parselde bir tersimat hatası yoksa ve parselin doğu ve güney sınırları da zemine uyuyorsa o zaman bir sınırlandırma hatası da yoktur demektir. (682 nolu parselin dere ile olan sınırlarının uyuşmazlığı, tesis kadastrosu sırasında dere ile olan sınırının düz olarak geçirilmesi veya ölçü hatasından kaynaklanıyor olabilir.) bütün bunlardan sonra 682 nolu parselde için bir sorun yoksa 682 nolu parselin mükerrer olması için bir neden kalmayacaktır. 682 nolu parselin tersimat ölçü ve sınırlandırmasında herhangi bir hata yoksa; Durumu gösteren krokinizde de görüldüğü üzere mükerrerlik 683 ve 11 nolu parselleri alakadar eden bir durum olacaktır. Bu durumda yapılması gerekenin 682 nolu parselin üzerindeki mükerrerlik şerhinin kaldırılması ve cins değişikliğinin yapılması şeklinde olduğu kanaatindeyim.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.057 saniye
Geliştiren: Kunena Forum