- İletiler: 45
- Size Teşekkür Edenler: 4
Daha ifrazı yapılmış parsel.
- hmokn
- Konu Yazarı
- Senior Member
Az
Çok
9 yıl 5 ay önce #4122
Yazan: hmokn
Saygılar. Daha önce ki imar planına göre ifrazı yapılmış bir parselin, imar plan revizyonundan sonra parsel ile yeni imar adaları arasında uyuşmazlıklar oluyor. Ekteki veriden de görüleceği üzere eski imar planına göre ifrazı yapılan parselin doğu köşenin şekli ile yeni imar adası arasında tamamen fark var. Şimdi benim sorum; yeni imar adasına göre ihdas oluşan alanda ihdas yapılırsa, vatandaş ben buraya satın aldığımda zaten imar parseli idi ihdası yoktu satın almıyorum diyebilir mi? Derse hukuki olarak dayanağı ne olur? ikinci olarak bu parseller 15. ve 16. maddelere göre ifraz yapılmış, vatandaş benden aldığınız alanı tekrar bana satıyorsunuz diyebilir mi? derse hukuki dayanağı ne olur? buradaki sıkıntı imar planı revize edilirken ifrazlı parseller net olarak dikkate alınmadığından çakışma ve geometri uyuşmazlığı. Teşekkürler
Lütfen sohbete katılmak için Giriş .
- hkocak
- Administrator
Az
Çok
- İletiler: 1465
- Başarı: 31
- Size Teşekkür Edenler: 1169
9 yıl 5 ay önce - 9 yıl 5 ay önce #4131
Yazan: hkocak
Sn. "hmokn" dikkatine;
İkinci sorunuzdan başlayacak olursak; vatandaşın, "benim terk ettiğim yeri bana geri satıyorsunuz" deme hakkı maalesef yok. Çünkü en son Anayasa Mahkemesinin kararı; mademki 18 uygulamasını beklemeden kendi rızanla terk yaptın, öyleyse o yerde hak iddia edemezsiz diyor. Bu konuyla ilgili Sitenin "MAKALELER" kategorisi, "İMAR" sayfasında "YOLLARIN 18 UYGULAMASINA TABİ TUTULMASI" konulu bir makale bulunmaktadır. Onu okumanızı öneririm. İlk sorunuza gelecek olursak; madem ki satın almıyorsunuz, o zaman belediye ile hisseli olmaya razısınız demektir. Yapacağınız her işlem için hissedarınız olan belediye ile birlikte hareket etmek durumunda kalırsınız. ... Hüseyin KOÇAK
İkinci sorunuzdan başlayacak olursak; vatandaşın, "benim terk ettiğim yeri bana geri satıyorsunuz" deme hakkı maalesef yok. Çünkü en son Anayasa Mahkemesinin kararı; mademki 18 uygulamasını beklemeden kendi rızanla terk yaptın, öyleyse o yerde hak iddia edemezsiz diyor. Bu konuyla ilgili Sitenin "MAKALELER" kategorisi, "İMAR" sayfasında "YOLLARIN 18 UYGULAMASINA TABİ TUTULMASI" konulu bir makale bulunmaktadır. Onu okumanızı öneririm. İlk sorunuza gelecek olursak; madem ki satın almıyorsunuz, o zaman belediye ile hisseli olmaya razısınız demektir. Yapacağınız her işlem için hissedarınız olan belediye ile birlikte hareket etmek durumunda kalırsınız. ... Hüseyin KOÇAK
Son Düzenleme: 9 yıl 5 ay önce Yazan: hkocak.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: hmokn
Lütfen sohbete katılmak için Giriş .
Sayfa oluşturma süresi: 0.060 saniye